LEGO ve motor sporlarının sevilen dalı Formula 1, 2025 yılından itibaren uzun süreli stratejik işbirliği duyurusu yaptı.

Formula 1 ve LEGO’dan Yeni Uzun Süreli Anlaşma
Formula 1 ve LEGO’dan Yeni Uzun Süreli Anlaşma

“Daha fazla LEGO tutkununu Formula 1 İle Buluşturmak”

LEGO ve Formula 1 tarafından yapılan açıklamaya göre “Daha fazla LEGO sevenini Formula 1 dünyasıyla buluşturmak ve bu heyecanı iki büyük hayran kitlesini bir araya getirmek üzere yeni ve uzun vadeli işbirliği yapıldı. Gerçekleştirilen bu yeni anlaşma 2025 yılında Grand Prix’deki taraftar alanına özel aktivasyon ve şirketin dijital platformlarda izleyicilerin ve ailelerinin keyif alabileceği bir dizi ilgi çekici içerikle başlayacak. Verilere göre, özellikle son zamanlarda Formula 1’in genç hayran kitlesindeki inanılmaz artış yaşandığı görülüyor. Avrupa Birliği’nde ve ABD’de 8-12 yaş arasındaki yaklaşık 4 milyondan fazla çocuk, Formula 1’i düzenli olarak takip etmekte. Bunların yanı sıra sosyal medya platformu olan Instagram’daki Formula 1 hayranlarının %40’ı da 25 yaşındaki kullanıcılardan oluşmakta. Yeni işbirliği ile LEGO ürünlerinin çeşitli portföyü sayesinde, Formula 1 takımlarının figürlerini LEGO parçaları ile yeniden tasarlayacak ve Formula 1 tutkunları ile LEGO meraklılarının etkileşimi artacak. 

Formula 1 ve LEGO’dan Yeni Uzun Süreli Anlaşma
Formula 1 ve LEGO’dan Yeni Uzun Süreli Anlaşma

Yeni ürün içerikleri, okul öncesi çocuklar için DUPLO, her yaştan çocuk, genç ve yetişkinler için farklı modeller içerecek. 2025 yılındaki etkinlikler, LEGO yapım parçalarının eğlenceli dünyası aracılığıyla Formula 1 hayranlarını yenilik, teknoloji ve mühendislik gibi alanlara daha da fazla etkileşimde bulunmasını sağlayacak. Formula 1 sezonu boyunca taraftar alanlarına özel etkinlikler oluşturulacak ve sporun mühendislik ile teknik mirasını öne çıkaran ürünler sunulacak. Formula 1 tutkunları yarış pistinden, pit alanından ve garajlardan eğlenceli ve heyecan verici anlarıyla ikonları LEGO yapım parçaları formunda yeniden inşa ederek yüksek hızlı yarışların heyecanını derinlemesine hissetme fırsatı yaşayacaklar.” ifadelerine yer verildi. 

LEGO Tarafından Yapılan Açıklamalar

Formula 1 ve LEGO arasında yapılan bu uzun soluklu işbirliği anlaşması hakkında LEGO tarafından da özel olarak açıklama geldi. LEGO Group Ürün ve Pazarlama Direktörü Julia Goldin Formula 1 ile gerçekleştirilen bu yeni işbirliği anlaşması için “ Şirket olarak birçok Formula 1 arabasını LEGO parçaları ile tasarlama konusunda daha önceden gururlu bir geçmişe sahibiz. Yapılan bu yeni işbirliği ile F1 hayranlarının spor tutkusunu daha da heyecanlandırıcı ve sürükleyici şekilde yaşamalarına olanak sağlayacak.”

Formula 1 ve LEGO’dan Yeni Uzun Süreli Anlaşma
Formula 1 ve LEGO’dan Yeni Uzun Süreli Anlaşma

Formula 1 Tarafından Açıklamalar

Formula 1 Ticari Direktörü Emily Prazer, LEGO ile yapılan bu anlaşma için şunları söyledi: “ LEGO yapım parçaları, dünyanın her yerinde milyonlarca çocuk ve yetişkinin yaratıcılık ve tutkularını inşa etmesini sağlıyor. Bu işbirliği sayesinde milyonlarca LEGO hayranı Formula 1 dünyasının yapım parçalarını yeniden inşa edebilecek ve Formula 1’in mekanik ve teknolojik dünyasını detaylıca inceleyebilecek. LEGO ile yapılan bu işbirliği sayesinde bu spordan daha fazla zevk alabilecekleri farklı bir yol sunmayı sabırsızlıkla bekliyoruz.”

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir