Google, Chrome mobil kullanıcılar için yeni bir dizi işlevi tanıttı. Bu yenilikler sayesinde kullanıcılar adres çubuğundan restoranı doğrudan arayabilir, işletmelerle ilgili yorumları okuyabilir ve yol tarifleri alabilir. Google, çarşamba günü yayımladığı blog yazısında bu yeni özelliklerden bahsetti.

Android kullanıcıları yeni gelen özelliklere hemen erişebilirken, kötü haber iOS kullanıcıları için geldi. iOS kullanıcıları sonbahara kadar beklemek zorunda kalacak. 2020 yılında ilk kez karşımıza çıkan Google Actions, kullanıcıların adres çubuğuna belirli komutlar yazarak hızlıca çeşitli görevleri yerine getirmesine imkan sağlıyor. Örneğin, “şifreleri düzenle”, “geçmişi sil” veya “bu sayfayı çevir” gibi komutlarla çeşitli davranışlar sağlanıyor. Bu fonksiyonlar arasında, yer imlerini, sekmeleri ve geçmişte ziyaret edilen bağlantıları hızlıca bulmayı sağlayan “@” kısayolu da yer alıyor.

Google Actions
Google Actions

Google Chrome Mobil İçin Yeni İşlevler

Yeni Chrome Actions özelliklerine ek olarak, Google, Chrome’un Keşfet bölümüne canlı spor butonları da ekledi. Bu özellik, iOS ve Android kullanıcılarının takip ettikleri spor takımları hakkında otomatik güncellemeler almasını sağlıyor ve kişiselleştirilebiliyor. Öte yandan, iOS kullanıcıları artık Yeni Sekme sayfasından adres çubuğuna tıkladıklarında trend arama önerilerini de görebilecek.

Google’ın yeni güncellemeleri, kullanıcı deneyimini daha fazla zenginleştirirken, günlük davranışlarını kolaylaştırmayı hedefliyor. Mobilde tarayıcı kullanımını daha pratik hale getiren bu yenilikler, kullanıcıların işlerini hızlıca halletmesine olanak tanıyor.Canlı spor butonları sayesinde kullanıcılar, favori spor takımlarının maç sonuçları ve performansları hakkında hızlıca bilgi sahibi olabilecek.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir