Gemini’ın mobil uygulaması Türkiye’deki tüketiciler tarafından merakla beklenmekteydi. Google, Gemini mobil uygulamasının yeni sunduğu dil ve ülkeleri açıkladı. Uygulama artık; Türkiye, Hindistan, Bangladeş, Pakistan ve Sri Lanka’da kullanıma açık. Avrupalı kullanıcılar ise mayıs ayında uygulamaya erişmişlerdi.

Gemini mobil uygulaması yeni dil destekleri ve yeni bölgelerde kullanıma açılmasıyla daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşmayı istiyor. Kullanıcılar artık telefondan uygulama üzerinden Gemini ile etkileşime girecek. 

Gemini
Gemini

Gemini Mobil Uygulaması Nasıl Kullanılır?

Android sistemli akıllı telefondan Gemini’a erişmek için Play Store’da Gemini uygulamasını indirmelisiniz. Uygulamaya Google Asistan aracılığıyla da kaydolma seçeneği mevcut. Kullandığınız Android cihazın güç düğmesine basarak ya da “Hey Google” diye seslenerek kullanabilirsiniz. 

Google Asistan’da konumlanan zamanlayıcılar, arama yapma ve hatırlatıcılar dahil çoğu ses özelliğinin, Gemini uygulaması sayesinde de kullanılabilmesi artık mümkün. Google, ilerleyen zamanlarda daha fazla özelliği desteklemeyi planlıyor. 

Uygulama şu an App Store’da yer almayor. iOS işletim sistemi için ilerleyen haftalarda Gemini’a doğrudan Google uygulamasından erişim imkanıyla kullanıcılara sunulacak. Bu anlamda kullanıcıların Gemini düğmesine dokunması yetecek. Apple’ın, Apple Intelligence kapsamında Gemini’ı da cihazlarına eklemeyi planladığını hatırlamakta fayda var.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir