Google Maps, Android sürümü için kullanıcı dostu iki yeni güncelleme sunuyor. Elektrikli araç kullanıcıları için şarj istasyonları ve yol arama sürecini kolaylaştıran özellikler ekliyor.

Google Maps, Android uygulaması için iki yeni güncelleme yayınladı. Android için yapılan son güncellemeler, kullanıcı deneyimlerini kolaylaştırmayı hedefliyor. Bu güncellemelerden biri, elektrikli araç sürücüleri için tasarlanmış nitelikte. Böylelikle Google Haritalar’da, kullanıcılar elektrikli araçlarını belirttiği takdirde, arama çubuğunun altındaki filtreleme seçeneklerinden şarj istasyonlarını görebilecekler. Daha önce yalnızca benzin istasyonlarının gösterildiği bu uygulamada, artık elektrikli araç sürücülerine özel olarak sunulan yeni bir özellik var.

Find By 11

İkinci güncellemeyle yol arama süreci kolaylaşıyor. Kullanıcılar rota aradığında, yolun tamamı mavi renk ile vurgulanarak gösteriliyor. Bu, kullanıcıların aradığı yolun başlangıç ve bitiş noktalarını daha net bir şekilde görmelerini ve harita üzerinde ne kadar yer kapladığını anlamaları sağlanıyor.

Bu güncellemeler Google Haritalar’ın kullanıcı dostu hale getiriyor. Şu an için iOS’a gelip gelmeyeceği kesin değil. Bu güncellemelerin amacı kullanıcı deneyimini iyileştirerek yolculukları verimli hale gelmesinin istenmesi. Bu güncellemeler kullanıcıların günlük hayatını kolaylaştırıyor. Özellikle elektrikli araç kullanıcıları için sunulan şarj istasyonları özelliği, seyahatlerde daha bilinçli kararlar alınmasını ve endişe duymadan uzun mesafeli yolculuklar yapılmasına olanak tanıyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir