Salı günü sıcaklıkların 40 dereceye ulaştığı İngiltere’de Google ve Oracle sunucularında soğutma hatası meydana geldi. Her iki şirket de aşırı ısınma nedeniyle soğutma sistemlerinde sorun yaşadı ve bazı cihazları arızalandı. Şirketler sorunu çözmek için hızlıca harekete geçselerde bu durum ülkenin altyapısının değişen koşullara göre iyileştirilmesi gerektiğini gösteriyor.
Danimarka Google’ı veri ihlali gerekçesiyle yasakladı
İklim krizi ile dünyanın birçok yerinde benzersiz hava koşulları yaşanırken, bunlardan biri İngiltere’de ortaya çıkıyor. İngiltere’de sıcaklıklar ülke için bir rekor olan 40 santigrat dereceyi aştı. Ülkedeki boğucu sıcaklar bile teknoloji şirketlerinin sunucularını etkiledi.
Google Cloud ve Oracle, bu günlerde İngiltere sunucularında kısa süreli kesintiler yaşadı. İki şirketin konuyla ilgili açıklaması da aynı durumu suçladı. Soğutma sistemlerinde sorun yaşayan şirketler, bunun yüksek sıcaklıklardan kaynaklandığını söyledi. Üstelik Google, daha fazla hasarı önlemek için bazı cihazlarını devre dışı bıraktığını söyledi.
Google sunucularını arızlandı, Oracle kendi sunucularını kapattı:
Google, ısının soğutma sistemlerini etkilediğini paylaşırken Oracle, soğutma sistemlerinde bir sorun olduğuna dair açıklamada bulunmadan doğrudan “sezon dışı sıcaklıklar” ifadesini kullandı. Oracle, sistem hatalarından kaçınmak için bazı cihazlarını kapattığını duyururken Google’da bazı arızlanan sistemlerini kapattığını açıkladı. Şirket, yaptığı son duyuruda durumun normale döndüğünü ancak soğutma sistemini onarmak için çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.
İngiltere’deki soğutma sistemleri ve hatta ülkenin altyapısı, ülkedeki normal koşullardan dolayı aşırı sıcaklıklara dayanabilecek seviyede değil. Öyle ki son sıcaklardan dolayı Londra Luton havalimanında olduğu gibi Google ve Oracle’da da pistte kazalar meydana geldi ve bazı demiryollarında esnemeler ve kopmalar yaşandı.
İklim değişimiyle birlikte dünya genelinde görülen aşırı sıcaklıklar ilerleyen yıllarda teknoloji şirketlerini daha çok önlem almaya yönlendirecek gibi duruyor. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?