Google, geliştirdiği yapay zeka destekli video üretim aracını artık çok daha fazla kişi kullanabilecek.
Nisan 2024 tarihinde tanıtılan Google Vids, kullanıcılarına yapay zeka destekli video oluşturma imkanı sunuyor. Profesyonel video düzenleyicilerini endişelendiren Google’nin bu yeni teknolojisi, oldukça kolay ve kreatif videolar yapmasına yardımcı olduğu için video düzenlemeye merakı olan veya video düzenleme işine yeni başlayan kullanıcılar için çok sevindirici bir haber olacağı tahmin ediliyor.
Nedir Bu Google Vids
Google’nin bu yıl içerisinde tanıttığı yeni hizmeti Google Vids ile kullanıcılara yapay zeka destekli videolar oluşturma ve video düzenleme gibi işlevleri çok kolay ve etkili bir şekilde kullanmaya olanak sağlıyor. Özellikle video süreçlerini hızlandırma ve kolaylaştırmak için tasarlanmış olan Google Vids ile görsel, metin, ses gibi çeşitli işlevsel hizmetleri rahatlıkla yaparak harika videolar ortaya çıkarmamızı sağlıyor.
Gemini yapay zeka altyapısını kullanacak olan bu yeni uygulama Google’ın Workspace içerisinde yer alarak kurumsal tarafa daha yatkın olacağı öngörülüyor. Google Workspace bünyesinde yer alacak olan bu yeni hizmet, gerçek zamanlı işbirliği ile kurum içi iletişim ve çalışmayı olumlu yönde etkileyecektir.
Farklı cihazları kullanan kullanıcılar aynı proje üstünde eş zamanlı olarak çalışma yapabiliyor. Kullanıcıların o proje üzerinde yaptığı değişiklikleri diğer kullanıcılar eş zamanlı olarak görebiliyor.
Google Vids, üretken bir yapay zeka aracı değildir. Google’ın yapay zekası Gemini alt yapısını kullansada şimdilik gelişmiş yapay zeka şirketi olan OpenAI tarafından geliştirilen sıfırdan video oluşturma özelliği de olan Sora gibi videolar oluşturmasını beklememek gerekiyor. Yani Google Vids ile fikir oluşturma, kurgu ve tasarım gibi işlemleri yapabiliyoruz fakat yazılan bir metni görsel videoya dönüştürme gibi bir işlem yapamıyoruz.
Google Vids’i Nasıl Kullanabiliriz
Google Cloud Next 2024 etkinliğinde duyurulan bu yeni nesil teknoloji olan Google Vids’e giriş yaptığımızda bizi kullanabileceğimiz bazı şablonlar karşılıyor. İlk olarak bizden bir ‘storyboard’ oluşturmanız isteniyor. Bu işlemlerin yanında video stili, seslendirme ve senaryoya ilişkin bazı detayları belirlememiz gerekiyor. Bu adımları tamamladığımızda asıl amacımıza uygun olan profesyonel videolar oluşturmamıza imkan veriyor.
Sheets, Docs gibi Google Workspace uygulamalarını da Google Vids ile bağlantılı şekilde kullanmamıza olanak sağlandığı için mevcut içeriklerin profesyonel video içeriklerine dönüştürülmesini oldukça kolaylaştırıyor.
Kurum veya iş yöneticisinden içerik yöneticisine, topluluk yöneticisinden SEO uzmanına, sosyal medya yöneticisinden reklamcıya kadar bütün dijital işi ile uğraşanlar için oldukça verimli bir uygulama olacak gibi gözüküyor.