Half-Life hayranlarının uzun süredir beklediği fan yapımı oyun, Project Borealis için yeni bir fragman yayınlandı. Bu proje, Half-Life 2 Episode 3’ün hikayesini canlandırmayı hedefliyor.

Half – Life hayranları uzun süredir Valve’dan yeni bir oyun haberi beklese de , şirketten henüz resmi bir adım atılmadı. Bu bekleyişe karşılık bazı hayranlar kendi projelerini geliştirmeye başladı. Son olarak, Half-Life 2: Episode 3’ün oynanabilir versiyonuna ait yeni bir fragman yayınlandı.

Project Borealis Fragmanı Yayınlandı

Project Borealis adlı oyun için yayınlanan yeni fragman, oyuncuları Half-Life 2’nin ünlü kasabası Ravenholm’a geri götürüyor. Ancak bu kez kasaba karlarla kaplanmış ve kutup yengeçlerinin istilasına uğramış durumda. Fragmanda, Alyx Vance’in Ravenholm’a gitmeyeceğini belirten repliğe de yeniden yer veriliyor.

Half-Life Project Borealis İçin Yeni Fragman Yayınlandı
Half-Life Project Borealis İçin Yeni Fragman Yayınlandı

Project Borealis’in geliştirici ekibi, Half-Life 2’nin atmosferini ve oynanışını Unreal Engine 5 ile yeniden yaratmayı hedeflediklerini açıkladı. İlk oyunda Valve’ın Source motoru kullanılsa da, Project Borealis ile fizik, savaş ve diğer sistemlerin benzer şekilde tasarlanacağı belirtiliyor.

Geliştirici ekip, Half-Life hissini koruyarak yeni ortamlar yaratmanın zorluğuna dikkat çekti. Ancak sosyal medyada yapılan yorumlara göre Ravenholm demosu oldukça beğenildi ve bu durum, ekibin doğru yolda olduğuna işaret ediyor.

Tamamen gönüllülerden oluşan ekip, topluluk odaklı projeleri için henüz bir tarih vermedi. Yine de yayınlanan fragman, Gordon Freeman’ın macerasının devam edeceğine dair umut verici bir sinyal sunuyor. Ancak, bunun resmi bir oyun olmadığını belirtmek önemli.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir