Honor, Şanghay’da gerçekleştirilen Mobil Dünya Kongresi etkinliğinde yapay zeka tabanlı iki yenilik duyurdu. Bu özelliklerin adı “AI Odak Dışı Göz Koruması ve AI Deepfake Tespiti.”

Honor, uzun süreli ekran kullanımının neden olduğu miyopi artışı nedeniyle AI Odak Dışı Göz Koruması teknolojisini yarattı. Teknoloji, akıllı cihazın ekranında odaklanmamış gözlükleri simüle etmek için AI kullanıyor. Bunun sebebi, bu gözlüklerin, net merkezi görüşün korunmasına yardımcı olmak için kişinin çevresel görme alanında kontrollü odaklanmayı tetiklemesidir.

Honor, AI Odak Dışı Göz Koruma’nın, kullanıcıların geçici miyopunu 25 dakika okuduktan sonra ortalama 13° azalttığını, hatta bazı kullanıcılarda maksimum 75° azalma yaşadığını savunuyor.

Honor, Yapay Zeka ile Göz Sağlığını Koruyacak
Honor, Yapay Zeka ile Göz Sağlığını Koruyacak

Honor Deepfake Sahtekarlığıyla Mücadele Edecek

AI Deepfake Tespiti’nden de bahseden Honor, bu teknolojinin sahtekarlığı önlemeye ve dijital olarak manipüle edilmiş içeriği tespit etmeye yardımcı olacağından bahsediyor. Bu, insan gözünün fark edemeyeceği kusurları belirlemek için göz teması, görüntü netliği, ışıklandırma ve video oynatma gibi oluşturulan içeriği kare kare inceleyerek gerçekleştirilecek.

Honor ayrıca AI Deepfake Tespiti teknolojisinin, online dolandırıcılıklarla ilgili geniş bir resim ve video veri kümesi aracılığıyla eğitildiğini ve yapay zekanın 3 saniye içinde tanımlama, tarama ve karşılaştırma yapmasına olanak tanıdığını belirtti.

Deepfake ile manipüle edilmiş içerik saptarsa, kullanıcıyı potansiyel dolandırıcı olabilecek kişilerle etkileşime devam etmekten caydırmak için hemen bir risk uyarısı ortaya çıkıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir