Hyundai, uygun fiyatlı elektrikli araçları için 300 Wh/kg LFP bataryalar üretmek istiyor. Bu bataryalar sektör lideri olmaya aday. 

Güney Kore menşeli, araç sektörünün önde gelen firmalarından bir tanesi olan Hyundai, elektrikli araçları için önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Hyundai şirketi, düşük maliyetli Hyundai ve Kia elektrikli araçları yeterince besleyecek olan ultra yüksek kapasiteli LFP (Lityum Demir Fosfat) bataryalar geliştiriyor. Elektrikli araç sektöründe zirvelere çıkmayı hedefleyen Güney Koreli şirket Hyundai, bu yeni bataryalar ile 300 Wh/kg enerji yoğunluğuna ulaşmayı hedefleyerek, batarya konusunda CATL ve BYD gibi mevcut rakiplerinin önüne geçmeyi planlıyor.

Hyundai’nin Ucuz Elektrikli Araçları LFP Bataryalara Geçiyor
Hyundai’nin Ucuz Elektrikli Araçları LFP Bataryalara Geçiyor

Hyundai ve LFP Bataryalar

Hyundai, halihazırda bünyesinde yer alan elektrikli araç modelleri olan IONIQ 5 ve IONIQ 6, hem uygun fiyatlı olması hemde uygun fiyatının yanı sıra verimli de olması sebebiyle sektörde öne çıkıyor. Ancak Hyundai, geleceğin otomotiv dünyasında daha da güçlü bir pozisyona ulaşmak için mevcut batarya teknolojilerine ve diğer elektrikli araç inovasyonlarına oldukça fazla yatırım yapıyor. 

Güney Koreli otomobil firması Hyundai bu yeni nesil LFP bataryaları geliştirmek için Güney Kore’nin önde gelen pil üreticileri arasında gösterilen LG Energy Solution, Samsung SDI ve SK On ile işbirliği yapmakta. Hyundai yetkilileri, batarya hücrelerinin kapasitesini maksimum noktaya çıkarmayı hedeflediklerini ve 2025 yılına kadar 300 Wh/kg enerji yoğunluğuna ulaşmayı planladıklarını belirtiyor. Şu anda CATL ve BYD gibi Çinli devler yaklaşık olarak 200 Wh/kg enerji yoğunluğundaki bataryalara sahip.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir