Dünya’nın en çok kullanılan sosyal medya uygulaması Instagram, Reels formatına kullanıcıların beğenebileceği bir özellik getiriyor.

Instagram tarafından yapılan açıklamaya göre artık Reels videolarına 20 farklı müzik ekleyebileceğimiz önemli bir güncelleme geleceğini açıklandı. 

Instagram Reels’lere Daha Fazla Müzik Eklenebilecek
Instagram Reels’lere Daha Fazla Müzik Eklenebilecek

İçerik üreticileri bundan sonra farklı video montaj programları kullanmalarına gerek kalmadan Instagram’ın kendi içerisine entegre ettiği editör ile videolarına birden çok ses ekleyebilecek, bu seslerin yerlerini değiştirebilecek, üst üste veya ayrı ayrı yerlere koyabilecek.

Tek Seferde 20 Şarkı

Dünya’nın aktif olarak en çok kullanılan sosyal medya platformu olan Instagram yeni gelecek olan güncelleme ile video içerik üreticilerini sevindirecek bir yeniliğe imza atıyor. 

Instagram Reels’lere Daha Fazla Müzik Eklenebilecek
Instagram Reels’lere Daha Fazla Müzik Eklenebilecek

Yapılan açıklamalara göre yeni gelecek bu özellik ile TikTok’un da sahibi olan ByteDance şirketinin bünyesinde yer alan video düzenleme uygulaması olan CapCut benzeri video üzerinde sesleri düzenlemek, değiştirmek, eklemek, çıkartmak gibi işlevsel özellikleri yapılabileceğini açıklandı. Bu yeni gelecek olan güncelleme ile beraber Instagram kullanıcısı bir Reels videosuna en fazla 20 tane şarkıya kadar şarkı ekleme imkanı sağlıyor. 

Tek bir Reels’e 20 tane ses kullanma özelliği ile birlikte gelecek bu güncellemede kullanıcıların birleştirdiği, hazırladığı o Reels’teki sesi oluşturan kişiye atfedecek. Bu da demek oluyor ki sizin hazırladığınız sesleri farklı insanlarda kendi videolarında kullanabilecek. 

Uzun Formattaki Videolara Odaklanılmayacak

Instagram Reels’lere Daha Fazla Müzik Eklenebilecek
Uzun Formattaki Videolara Odaklanılmayacak

Uygulama üzerine entegre ettiği Reels bölümü ile sosyal medya platformları arasında büyük bir rekabet içerisinde yer aldığı TikTok ile mücade eden Instagram, uzun video yayınlama planlarına eskisi gibi öncelik vermeyecek. Instagram’ın en büyük sosyal medya rakiplerinden bir tanesi olan TikTok, Instagram’ın aksine 60 dakikalık uzun videolar yayınlayabilme imkanına sahip olacak yeni özelliğini halihazırda test ediyor. Bu gelişme ile rakibinden farklı bir yol izleyen Instagram tarafından uzun videolara eskisi kadar odaklanılmayacağına yönelik açıklama gelmişti. Haberin devamı için tıklayınız.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir