Dünya’nın en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından bir tanesi olan Instagram, uzun süredir planladığı Youtube benzeri uzun video projesine artık çok fazla önem vermeyecek. 

Instgaramın CEO’su Adam Mosseri’nin Instagram üzerinde yayınladığı bir videoda, Instagram’ın önümüzdeki dönemde hayata geçirmeyi planladığı Youtube benzeri uzun video paylaşım özelliği yakın bir zaman diliminde hayata geçirilmeyeceğini söyledi. Yapılan açıklamaya göre reels merkezli kısa videolara odaklanmaya devam edeceklerini, Instagram’ın şuanki ana gündeminde uzun videolar olmadığını dile getirdi. Adam Mosseri’ye göre arkadaşlar için paylaşılan uzun videolardan ziyade kısa reels şeklindeki videoların daha uygun olduğunu söylüyor. 

Adam Mosseri, Instagram platformunu direkt olarak Youtube’a rakip bir uygulama haline getirmek istemiyor. Günümüzün yükselen platformu olan TikTok’a rakip olması için getirilen Reels formatına devam edecek olan Instagram, TikTok’un hali hazırda çalışmaya devam ettiği 60 dakikalık video paylaşma özelliğine karşın buna benzer bir çalışmaya şuanlık gitmeyecek. 

AI ile Instagram İçeriği Üretme

AI ile Instagram İçeriği Üretme
AI ile Instagram İçeriği Üretme

Instagram son zamanlarda paylaşımlara yeni bir ibare eklemesi ile gözleri üzerine çekmişti. En son gelen güncellemelerden bir tanesi ile Instagram’da paylaşılan yapay zeka ile oluşturulmuş içeriklere yapay zeka ile oluşturulduğunu belirtmek için “Made With AI” ibaresi eklemişti. Bu yeni özellik pekte istenildiği gibi gitmedi, yapay zeka ile üretilmeyen içeriklerde de “Made With AI” ibaresi yer alıyordu. Bu durum oldukça tepki çekti ve ardından yeni bir güncelleme ile Meta, Instagram uygulamasında yapay zeka kullanıldığını düşündüğü içerikler için “AI Info” ibaresi kullanmaya başladı. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir