Apple’ın AB talimatlarına uymak için iPhone bataryalarını daha basit şekilde değiştirmeyi mümkün kılacağına dair haberler kısa süre önce gündeme gelmişti. Apple, bataryayı yerinde tutan yapışkan çekme dişlerini, elektrik çarpmasıyla vurulduğunda açılan metal bir kızakla değiştirecek. Analist Ming-Chi Kuo’nun haberine göre, Apple bu süreci kolaylaştırmak için ilk kez iPhone 16 Pro Max modelinde kullanılacak bir teknolojiyi deneyecek.

Apple, bataryanın çıkarılmasını basitleştirmek için paslanmaz çelik bir pil kasası kullanacak. Bunun faydası, emniyet gereksinimlerini karşılamaya devam ederken batarya hücresi yoğunluğunda bildirilen yüzde 5 ila 10’luk bir artış olacak. Bu batarya dayanıklılık sağlayacak.

iPhone 16 Pro Max’te Pil Ömrü Artıyor
iPhone 16 Pro Max’te Pil Ömrü Artıyor

iPhone 16 Pro Max Paslanmaz Batarya Kasasını Sunway Üretecek

Kuo’nun verdiği habere göre, Apple yeni paslanmaz çelik batarya kasasının üretimi için Sunway ile anlaştı. Sunway’in bu anlaşmadan ciddi anlamda yarar göreceği de Kuo’nun dikkat çektiği noktalar arasında yer alıyor.

Apple’ın 2025 itibarıyla AB’nin kuralları gereği kullanıcılar tarafından değiştirilebilir bataryaya geçiş yapması gerekiyor. Bu da şirketin yeni bir batarya teknolojisini benimsemesini zorunlu hâle getiriyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir