Tüm dünyada merakla beklenen Apple’ın yeni gözdesi iPhone 16 serisi sonunda Türkiye’de satışa sunuldu. Fakat fiyatları dudak uçuklatıyor.

9 Eylül’de gerçekleştirilen etkinlikte tanıtılan bu yılın en çok merak edilen akıllı telefonu olan iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max modelleri bugün itibari ile ülkemizde satışa çıktı. Daha önce ön siparişe açılan yeni iPhone 16 serisini alabilmek maddi olarak hiç kolay değil. 

iPhone 16 Serisi Türkiye’de Satışa Çıktı İşte Fiyatları
iPhone 16 Serisi Türkiye’de Satışa Çıktı İşte Fiyatları

En Ucuz iPhone 16 64.999TL

Tanıtıldığı günden bugüne kadar bütün ilgiyi üzerine çeken iPhone 16 serisi için Türkiye fiyatı gerçekten cep yakıyor. Açıklanan fiyatlara göre en ucuz iPhone modeli olan iPhone 16 en az 64.999 TL’lik fiyatı ile bizleri karşılıyor. iPhone 16 serisinin diğer modellerinin fiyatlı şu şekilde:

  • iPhone 16 Plus: 73.999 TL
  • iPhone 16 Pro: 82.899 TL
  • iPhone 16 Pro Max: 99.999 TL
iPhone 16 Serisi Türkiye’de Satışa Çıktı İşte Fiyatları
iPhone 16 Serisi Türkiye’de Satışa Çıktı İşte Fiyatları

Apple Tarafından iPhone 16 Serisi İçin Açıklama

Apple tarafından yapılan açıklamaya göre “Apple, iPhone ile yapılabilecekler konusunda çıtayı yükselten, özel tasarıma sahip A18 Çip ve yeni kamera özellikleri ile iPhone 16 serisini tanıttı. iPhone 16 serisi, gelişmiş kamera sistemi ile hızlı etkileşime geçmenin yeni yolları sunarken kullanıcıların özel anlarını en kolay ve en hızlı şekilde saklamayı hedefliyor. Kamera Denetimi ile hızlıca fotoğraf ve video çekimi yapılabilecek. Güçlü kamera sisteminde 2 kat Telefoto seçeneği ile 48 MP Fusion kamera bulunuyor. Böylece yeni ultra geniş kamera makro çekimi yapılmasına imkan sağlıyor iken iPhone kullanıcıları tek bir kameradan iki kamera işlevine sahip oluyorlar.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir