Yakın gelecekte kablosuz kulaklık satın almak istiyorsanız, kablosuz kulaklık satın alma rehberimizi burada bulabilirsiniz.
Bir zamanlar model teknoloji olan kablosuz kulaklıklar, artık akıllı telefonlara standart bir ektir. Peki kablosuz kulaklık alırken nelere dikkat etmelisiniz? Sizin için hazırladığımız kablosuz kulaklık satın alma rehberi ilginizi çekebilecek tüm detayları içeriyor.
300 TL altı kalitelisi yüksek kulaklık modelleri
Yakın zamana kadar, kablosuz kulaklıklar henüz emekleme aşamasındaydı ve diğer gelişmekte olan birçok teknoloji gibi, görece olarak işlev görmesi birkaç yıl aldı. Başka bir deyişle, kablolardan kurtulmak istiyorsanız, muhtemelen bunu yapmak için en iyi zamanlardan birindesiniz.
Son dönemde raflardaki yerini alan kablosuz kulaklık modelleri, gelişmiş ses teknolojileri sayesinde neredeyse bir kablolu kulaklık kadar iyi bir deneyim sunabiliyor. Bu içeriğimizde kablosuz kulaklık alırken dikkat etmeniz gereken noktaları göz önünde bulundurmanın yanı sıra kulaklığın tüm temel işlevlerine hakim olmanızı sağlamaya çalışacağız.
Kablosuz kulaklık alırken nelere dikkat etmelisiniz?
- Bütçe Aralığı
- Kullanım Amacı
- Uyumluluk
- Sürücü
- Frekans Tepkisi
- Empedans ve Empedans Eşleştirme
- Hassasiyet
- Toplam Harmonik Bozulma
- Gürültü Engelleme
- Suya Dayanıklı
- Pil Ömrü ve Şarj Seviyesi
- Ses Kodlama
Bütçe Aralığı
Evet, gerçekten kablosuz kulaklıklar. Geniş bir fiyat aralığına ve aktif gürültü engelleme gibi üst düzey özelliklere sahip çeşitli özelliklere sahiptir, üstte bir model seçmelisiniz. Bu nedenle, başlamadan önce yapmanız gereken ilk şey, bir çift kablosuz kulaklığa ne kadar harcayabileceğinizi bulmaktır.
Çoğu kullanıcı için başlangıç düzeyindeki kablosuz kulaklıklar yeterli performans sağlar, ancak bazıları gelişmiş özelliklerden yararlanabilir veya en iyi ses kalitesini alabilir. Alabilecekleriniz bütçenizle sınırlı olduğu için başlangıçta bir fiyat aralığı belirleyebilirsiniz.
Kullanım amacı
Bir bütçe belirledikten sonra, bu kulaklıkla en çok ne kullanmak istediğinizi düşünün. Oyun odaklı kablosuz kulaklık başlıkları düşük gecikme süresi vaat ediyor ve müzik odaklı kablosuz kulaklık başlıkları dengeli bas ve tiz kontrolü istiyor. Bazıları etkileyici pil ömrü sunarken, diğerleri şık bir tasarıma sahiptir.
Çoğu zaman her şeyi tek bir cihazda toplamak mümkün değildir, ancak günlük kullanım için bir cihaz aradığınızda, tamamından ödün verilmiş bir model seçme şansına sahip olacaksınız. Bu sayede kulaklıkla oynamak istediğinizde ses dengesinden ödün vermeden gecikme süresinin tatmin edici seviyede olmasını sağlayabilirsiniz.
Uyumluluk
Başlamadan önce göz önünde bulundurmanız gereken en önemli faktörlerden biri muhtemelen satın aldığınız kulaklığın akıllı telefonunuzla uyumluluğudur. AirPods modelini Android cihazınızla kullanmayı planlıyorsanız, bazı özelliklerin sınırlı olduğunu görebilirsiniz. Benzer şekilde, Galaxy Buds’ı iOS cihazlara bağlarsanız, bazı özelliklerin kullanılamadığını görebilirsiniz.
Farklı markaların davranışları can sıkıcı olsa da, kablosuz kulaklık satın almadan önce hangi cihazı kullanacağınızı görmek isteyeceksiniz. Aktif gürültü azaltma özelliğine sahip AirPods satın aldıysanız, Android bu özelliğe izin vermediği için iade ederken can sıkıcı bir senaryo ile karşılaşabilirsiniz.