Barracuda tarafından paylaşılan yeni bir rapora göre internet trafiğinin büyük bir kısmı kötü amaçlı botlardan oluşuyor. Yayınlanan rapora göre dünyadaki internet trafiğinin büyük bir kısmı kötü amaçlı botlardan oluşuyor. Bununla birlikte kötü amaçlı botların internette çok sık kullanıldığı bilinse de dünya trafiğinin büyük bir kısmını etkilemesi şaşırtıcı olarak nitelendiriliyor.
Kötü amaçlı botlar Dünya internet trafiğinin beşte ikisini oluşturuyor!
Barracuda’nın yayınladığı yeni rapora göre kötü amaçlı botların bulunduğu yerler internet korsanlarının ele geçirdiği bilgisayar ve uygulamalarda ortaya çıkıyor. Bununla birlikte tüm bu kötü amaçlı botlar internet trafiğinin beşte ikisini oluşturuyor. İnternet trafiğini yılın ilk altı ayı boyunca analiz eden şirket verilerine göre, kötü amaçlı botlar genellikle web kazıyıcıları ve siber saldırı dosyaları olduğu belirtiliyor. Bununla birlikte kalıcı botların yer aldığı da biliniyor. Bu tür botlar çeşitli saldırılar hedeflerken aynı zamanda da standart saldırılardan uzak kalmaya ve düşük bir profilde kalmaya çalışıyor. Bu verilerden şaşırtıcı olarak gözükmeyen kısım ise, veri merkezlerinin en büyükleri olarak yer alan Amazon Web Service ve Azure’nin bot trafiğinin büyük bir kısmını oluşturduğu görülmekte. Barracuda raporlarına göre her iki sağlayıcıda yeni bir hesap kurmanın, kötü botları kurmak için kolay bir yol olduğu görülüyor. Bu kolay özellik sayesinde veri merkezleri, siber saldırganlar için kolay bir hedef haline geliyor.
Kötü amaçlı botlar en çok e- ticaret uygulamalarını ve giriş portallarına zarar veriyor. Tüm bu trafiğin büyük bir kısmı %67 ile ABD’de de gerçekleşiyor. Ve halka açık veri merkezlerinin kullanıldığı biliniyor. Rapora göre Amerika’dan sonra kötü amaçlı bot trafiğini %22 ile Avrupa takip ediyor. Fakat Avrupa, Amerika’dan ayrılarak halka açık veri merkezleri tarafından kaynaklanmıyor. Avrupa’da kötü amaçlı botların genellikle hosting ve kişisel IP adresinden geldiği bilinmekte.