PUBG’nin yapımcısı KRAFTON tarafından çıkarılan içerisinde Pokemon benzeri canlıların yer aldığı Palworld evreni mobile geliyor.

Çıkışı ile birlikte dijital oyun platformu olan Steam’in listelerini alt üst eden, içerisinde Pokemon karakterlerine benzer canlıların da bulunduğu, yapımcılığını PUBG’nin de yapımcılığını yapan KRAFTON’un üstlendiği Palworld evreni genişlemeye devam ediyor. Son gelen haberlere göre KRAFTON, oyunu mobile cihazlar için çıkaracak. 

KRAFTON, Palworld’ü Mobil Cihazlara Getiriyor
KRAFTON, Palworld’ü Mobil Cihazlara Getiriyor

Palworld Mobil İçin Geliyor

Çıkışı ile birlikte PC ve Xbox’ta büyük ses getiren oyun, şimdi de iOS ve Android için geliştiriliyor. Oyunu mobile getirmek için oyunun geliştiricisi Pocketpair, KRAFTON ile oyunu mobil cihazlara da sunmak için lisans anlaşması imzaladı. Yapılan bu anlaşmaya göre, KRAFTON’un yan kuruluşu olan PUBG Studios, mobile versiyonunu geliştirmekten sorumlu olacak. 

KRAFTON, Palworld’ü Mobil Cihazlara Getiriyor
KRAFTON, Palworld’ü Mobil Cihazlara Getiriyor

Şirket, Palworl’ün temel oynanış deneyimlerini akıllı telefon ve tabletlere uyarlayacak. Böylelikle mobil versiyonunda ‘pal’ adı verilen canlıları evcilleştirme, savaşma ve hayatta kalma görevleri de devam edecek. Pocketpair, daha önce bu seriyi peluş oyuncaklar gibi ürünlerle genişletmek için Sony Music Entertainment ve Aniplex ile ortalık kurulmuş, PC ve Xbox Series X/S’e sunulmuştu. Birkaç gün önce ani bir gelişme ile oyun PlayStation 5’e de çıkış yaptı. 

Diğer bir yandan Pocketpair’in Nintendo ile patent ihlalleri nedeniyle yasal mücadelesi devam ediyor. Şirketin KRAFTON ile yaptığı bu anlaşma ile yeni oyunu tüm platformlarda oynatma iddiasını öne sürüyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir