Teknolojinin gelişmesi ile beraber kablosuz yapıya sahip kulaklık modellerinin bir hayli yaygınlaştığını görüyoruz. Ancak yine de kulaklık girişine sahip kablolu kulaklıklarda sıkça tercih edilmeye devam ediyor. Kulaklık girişine sahip akıllı telefonların giriş kısımlarında yaşanan sıkıntılar sonucunda kulaklığın algılanmaması gibi problemler gün yüzüne çıkabiliyor. Bu noktada ise telefonun kulaklığını algılamıyor problemine karşılık yapabileceğiniz bazı çözümler bulunuyor.
Müzik kullanıcıların hayatının her anında yer alıyor. Sadece spora giderken değil yürürken, araba kullanırken, yolcuklukta ve herhangi bir eylemde dahi müzik dinliyoruz. Sadece müzik değil kulaklıklar telefon görüşmeleri için de bir numaralı tercih oluyor. Ancak kullanıcıları sinirlendiren noktalardan birisi kulaklık girişinde yaşanan sorunlar sonrasında algılanma problemleri oluyor. Gelin şimdi algılanmayan kulaklık girişine yönelik yapabileceğiniz çözüm yöntemlerine bakalım.
Akıllı telefonlarda kulaklık algılanma sorunu ve çözümleri
Bu noktada ilk olarak kulaklığınızı kontrol ederek işlemlere başlayabilirsiniz. 3.5 mm kulaklık jakınızda oluşabilecek yamulma, kırılma ve eğilme gibi noktalarda kulaklığın bağlantısında çeşitli kopmalar yaşanabilir. Telefon kulaklığının algılanmaması noktasındaki en büyük sebeplerden birisi jak kaynaklı olabiliyor. Bu noktada başka bir kulaklık deneyerek sorunun telefon mu yoksa kulaklık jakında mı olduğunu tespit edebilirsiniz.
3.5 mm kulaklık girişi kontrolü
Kulaklığınızın 3.5mm jakında bir problem yok ise şimdi ise telefon girişinize göz atabilirsiniz. Telefonlarda yer alan bu kulaklık girişi oldukça küçük olmasına karşılık günlük kullanımda içerisine birçok toz ve parçacık biriktirebilmektedir. Bu noktada en ufak bir toz parçacığı kulaklığın bağlantısının önüne geçebilir ve kopmalar yaşatabilir. Jak yuvasında bulunan toz gibi durumları zaman zaman temizlemenizi öneririz. Bunun için orta düzeyde hava akımı ile kulaklık girişinizi temiz tutabilirsiniz.
Ses ayarlarını kontrol edin
Kulaklığınız ve bağlantı girişlerinizde hiçbir problem yok ise telefonunuzun ses ayarlarını kontrol edebilirsiniz. Bu noktada Ayarlar sekmesinden Ses bölümüne girerek oradan ses yükseltmeyi ve diğer ayarları kurcalayabilirsiniz. Ayrıca ses ayarlarını sıfırlayarak telefonunuzu yeniden başlatmayı deneyebilirsiniz.
Kablosuz kulaklık faktörü
Artık günümüzde kablolu kulaklıklar yerine daha sık bir şekilde kablosuz kulaklık modelleri kullanılıyor. Bluetooth bağlantısına ihtiyaç duyan bu modeller otomatik olarak bağlansa da, bazen bağlantı sorunları yaşatabiliyorlar. Bu noktada telefonun kablosuz kulaklığı algılamaması noktasında cihazın başka bir cihaz ile bağlı olması gözden kaçabiliyor. Telefonun Bluetooth’unu açtıktan sonra başka bir cihazla otomatik olarak bağlanmadığından emin olun. Daha sonra ise kulaklık bağlantınızı tekrardan deneyebilirsiniz.
Cihaz sıfırlamayı deneyebilirsiniz
Yapmış olduğunuz bu çözüm yollarının hiçbiri işe yaramadıysa, bu noktada telefonu sıfırlamayı deneyebiliriz. Akıllı telefonu fabrika ayarlarına çevirmeden önce içeriklerinizi ve verilerinizi yedeklediğinizden emin olun.
- Ayarlar menüsüne gelin.
- Sistem, Gelişmiş, Sıfırlama seçeneklerini izleyin.
- Tüm verileri sil, telefonu sıfırla seçeneğine girin.
- Her şeyi Sil’e tıklayın.
- Cihazda silme işlemi tamamlanınca yeniden başlatılacaktır.
Format sonrasında telefonunuzun kulaklık bağlantı problemleri devam ediyor ise, bu noktada bir teknik servise başvurmanızda fayda olacaktır.