Meta AI, kamuya açık şu ana kadarki en güçlü ve ücretsiz yapay zeka modeli olan Llama 3.1‘i tanıttı. 

Yapay zeka sektörü günümüz Dünyasında oldukça fazla talep gören ve gelişen bir alan olarak bizleri karşılıyor. Sosyal medya platformlarının neredeyse bir çoğunu elinde bulunduran Meta’da bu gelişmelerden geri kalır gibi değil. 

Meta, Şu Ana Kadarki En Güçlü Yapay Zekasını Tanıttı
Meta, Şu Ana Kadarki En Güçlü Yapay Zekasını Tanıttı

Meta, yapay zeka alanında sektörünün en önemli şirketlerinden bir tanesi olan OpenAI ile rekabet içerisinde. Fakat Meta, OpenAI’ın aksine geliştirdiği yapay zekaları açık kaynak olarak geliştirmek istediği ve kısa süre önce duyurduğu Llama 3.1 ile yapay zeka sektörüne adete deprem etkisi yarattı. 

Meta’nın resmen duyurduğu yeni yapay zeka modeli olan Llama 3.1, OpenAI’ın en güçlü yapay zeka araçlarından bir tanesi olan GPT-4o’da dahil olmak üzere piyasada yer alan birçok yapay zekadan modelinden daha da iyi performans gösterdi. 

Meta, Şu Ana Kadarki En Güçlü Yapay Zekasını Tanıttı
Meta, Şu Ana Kadarki En Güçlü Yapay Zekasını Tanıttı

Yeni geliştirilen bu Meta AI yapay zekası Llama 3.1 8B, Llama 3.1 70B ve Llama 3.1 405B olmak üzere üç farklı modelle geliyor. 

Meta AI Llama 3.1 birçok ülkede ve birçok dilde kullanılabilir hale getirildi. Fakat henüz Türkiye ve Türkçe dil desteği bulunmuyor. Meta CEO’su Mark Zuckerberg’in yaptığı bir açıklamaya göre Meta AI bu yıl bitmeden kullanıma açılması bekleniyor ve sektördeki en büyük rakiplerinden bir tanesi olan OpenAI şirketinin yapay zeka modeli ChatGPT’yi geride bırakmak istediklerini söyledi. 

Meta Llama 3.1 İle Bizlere Neler Sunuyor

MetaAI Llama 3.1 ailesi 8B, 70B ve 405B parametreli olmak üzere üç modelden oluşuyor. MetaAI tarafından 16000’den fazla Nvidia H100 GPU desteklenerek eğitilen bu üç modelin toplam maliyetleri açıklanmadı. 

Meta, Llama 3.1 yapay zeka modellerinin Dünya çapında daha fazla yayılmasına yardımcı olmak için Microsoft, Amazon, Google, Nvidia ve Databricks gibi dev şirketlerle birlikte çalışacak. 

Meta, yeni yapay zekasının üretimi konusunda Llama 3.1’in GPT-4o’dan yaklaşık olarka yarı yarıya daha az maliyetli olduğu belirtiliyor. 

2 20
Llama 3.1 8B ve Llama 3.1 70B’nin diğer önde gelen modellerle karşılaştırması- .jpg
Llama 3.1 8B ve Llama 3.1 70B’nin diğer önde gelen modellerle karşılaştırması
Llama 3.1 405B’nin diğer önde gelen modellerle karşılaştırması-.jpg
Llama 3.1 405B’nin diğer önde gelen modellerle karşılaştırması

Mark Zuckerberg Llama 3.1’i Kendi Üzerinde Denedi

Meta, yeni geliştirdiği yapay zeka aracı olan Llama 3.1’i daha iyi anlatmak için Meta Ceo’su Mark Zuckerberg’in yapay zekayı deneyimlediği video yayınladı. İşte o video:

Meta, Llama 3.1’i Ne Zaman Kullanıma Açacak

Meta’nın geliştirmelerinde son aşamaya geldiği yapay zeka modeli olan Llama 3.1’i bünyesinde yer alan Instagram, Facebook ve WhatsApp’ın içerisine entegre edecek. Llama 3.1 bu haftadan itibaren ilk olarak WhatsApp ve ABD’de yer alan Meta AI web sitesi üzerinden erişime açılacak. Daha sonraki süreçlerde Instagram ve Facebook’a gelecek.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir