OpenAI, sesli yanıt teknolojisinde yeni bir adım atarak, ChatGPT için Gelişmiş Ses Modu’nu sınırlı sayıda ücretli kullanıcıya açtı. Bu yeni özellik, birkaç ay önce yapılan bir demo ile ilk kez duyurulmuş ve büyük ilgi görmüştü. Demo sırasında özellikle Sky modülü, Scarlett Johansson benzeri ses tonuyla dikkat çekmişti.

src 340x1912xopenai 15 saniyede ses klonlayabilen yapay zeka modelini

Bu yeni alfa sürüm, video ve ekran paylaşımı özelliklerini içermese de, GPT-4o’nun sunabileceği ses deneyimini kullanıcılara sunuyor. Eski sistemlerden farklı olarak, bu mod çoklu modları destekleyecek ve yardımcı modeller olmadan komutları işleyerek düşük gecikmeli konuşmalar sağlayacak.

ChatGPT’nin Yeni Ses Seçenekleri ve Güvenlik Önlemleri

ChatGPT Plus aboneleri, pilot uygulama kapsamında Gelişmiş Ses Modu’nun hiper-gerçekçi performansını deneyimleme şansına sahip olacaklar. OpenAI, bu özelliği kademeli olarak daha geniş kullanıma sunmayı planlıyor. Alfa test grubundaki kullanıcılar, bu özellik hakkında bilgilendirici bir e-posta alacaklar ve Ağustos başında erişim sağlayabilecekler.

Juniper, Breeze, Cove ve Ember olmak üzere dört farklı ses seçeneği bulunacak. Bu sesler, profesyonel seslendirme sanatçılarıyla iş birliği yapılarak oluşturuldu. Ayrıca, OpenAI, bu ses modunun deepfake amaçlı kullanımını engellemek için güvenlik önlemleri almaya devam ediyor ve telif hakkıyla korunan seslerin üretilmesini önlemek amacıyla yeni filtreler eklediğini belirtiyor.

OpenAI’nin bu yenilikçi adımı, yapay zeka ve ses teknolojilerinin nasıl entegre edilebileceğini gösteriyor ve kullanıcı deneyimini zenginleştiriyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir