OpenAI şirketi, GPT’lerin kullanımını yaymak için kullanıcıların sohbet penceresinden ChatGPT’leri çağırabilmesine imkan tanımlıyor.
OpenAI şirketinin GPT’ler için uygulama mağazası GPT Store’u kullanıma açtığını görmüştük. OpenAI şimdi de GPT’lerin kullanımını yaygın kılmak için kullanıcıların sohbet penceresinden GPT’leri çağırabilmesine imkan tanıyor hale getirildi.
ChatGPT abonelerinin bundan sonra yapacakları bir sohbet esnasında “@” işaretini kullanarak karşılarına çıkacak listeden istedikleri GPT’yi seçebilecek özellik geldi. Bu özellik ile GPT’ler sohbete dahil edilebiliyor olacak. Seçilen GPT’nin tüm konuşmayı anlaması, konuşma bağlamına katkı sağlayabilmesi adına geliştirildi. Yine farklı GPT’lerin farklı kullanımları için senaryo sohbetlere eklenebiliyor durumda olacak.
ChatGPT’ler Sohbetlere Eklenebilecek Özellikte Olacak
X platformunda paylaştığı bir gönderisinde OpenAI, özellikten bahsetti. Konuşmanın bağlamı ile alakalı GPT’lerin sohbete eklenme imkanının altını kalın çizgilerle çizerek vurguladı.
Web analiz şirketi Similarweb’den alınan verilere göre, söz konusu GPT’ler şu ana kadar ChatGPT’nin dünya çapındaki web trafiğinin yalnızca yüzde 2,7’sini oluşturmakta. Paylaşılan verilere baktığımızda ise GPT trafiği Kasım ayından bu yana her geçen ay azaldığını görüyoruz. OpenAI’a getirilen bu yeni özellik ile GPT’lere erişimi artırmayı planladığını anlıyoruz.
Bir geliştiricinin istediği kadar basit veya karmaşık olabilen GPT’ler kodlama bilgisi gerektirmediğini biliyoruz. Geliştiricilerin GPT’leri sunmasını istedikleri yetenekleri basit bir dille yazabilmesini sağlıyor. OpenAI’ın GPT oluşturma aracı GPT Builder’ların bunları gerçekleştirmek için yapay zeka destekli bir sohbet robotu oluşturmayı hedefliyor.
Black Mirror’dan Sonra Japon Yazarda ChatGPT’den Yardım Aldı!
GPT Store açılmadan önce OpenAI yapay zeka şirketi özel GPT’lerin marka yönergelerini ve kullanım politikalarını karşıladığından emin olmak için yeni bir inceleme sistemi kurduğunu duyurmuştu. Buna yönelik GPT Store ilk açıldığından itibaren flört GPT’leri ile dolup taşmıştı. Hatta ABD’li başkan adayı Dean Phillips’i taklit etme girişiminde bulunan yapay zeka botu olan Dean.Bot’u OpenAI şirketi tarafından askıya alınarak durduruldu.
Geçtiğimiz zamanlarda Black Mirror adlı Amerikan dizisinin son sezonu ChatGpt yardımıyla yazıldığı ortaya çıkmıştı. Şimdiler de ise Japonya’nın en prestijli edebiyat ödülünü kazanan Rie Kudan isimli sanatçı, yeni kitabını yazarken yapay zekadan faydalandığını duyurdu.
Son romanın adı “Tokyo-to Dojo-to” olan Akutagawa jürisini hayran bırakmayı başaran ve kitabı hakkında “o kadar mükemmel ki hata bulmak zordur” yorumlarını işiten 33 yaşındaki ünlü yazar, ödül töreninde bu kitabı yazmak için yapay zekanın tüm potansiyelini kullandım şeklinde açıklamalarda bulundu.
Ünlü yazar Rie Kudan ödüle layık görülen kitabının yaklaşık yüzde 5’ini yapay zeka tarafından üretilen cümlelerden oluştuğunu dile getirdi.
Bu yeni özelliğin ise GPT kullanımını kolaylaştıracağı arada bir söylem gibi görünüyor. Yeni kullanıma sunulan özelliğin, uzun vadede GPT’ler üzerindeki etkisini hep birlikte deneyimleyebileceğiz.