OpenAI, yeni geliştirdiği daha uygun maliyetli yapay zeka aracı olan GPT-4o mini’yi duyurdu. 

Dünya’nın en büyük yapay zeka yazılım şirketlerinden bir tanesi olan OpenAI, büyük yapay zeka modellerine göre daha küçük, daha az maliyetli daha basit görevler için daha hızlı yeni yapay zeka modeli olan GPT-4o mini’yi piyasaya sürdü.

Şuan yalnızca ses metin ve görüntü üzerine çalışma yapabilen daha küçük ölçekli yapay zeka aracı GPT-4o mini, ilerleyen zamanlarda video ve ses gibi diğer işlemler içinde kullanılabilecek. 

GPT-4o Mini Bizlere Neler Sunuyor

GPT-4o Mini Bizlere Neler Sunuyor
GPT-4o Mini Bizlere Neler Sunuyor

Yeni geliştirilen bu yapay zeka modeli OpenAI firmasının bu zamana kadar sunduğu en küçük model olan GPT-3.5 Turbo’ya kıyasla yüzde 60 daha ucuz fiyatı ile bizleri karşılıyor. Geliştiriciler ortalama olarak 1 milyon girdi tokeni başına 5 dolar ve bununla beraber 1 milyon çıktı başına 15 dolar gibi bir maliyeti olacak. Ayrıca GPT-4o mini ile saniyede ortalama 67 token ilerleyerek GPT-3.5 Turbo hızına yakın bir hızla çalışmayı hedefliyor. 

OpenAI şirketinin yeni geliştirdiği yapay zeka modeli GPT-4o mini, bugünden itibaren şirketi ücretsiz  yapay zeka modeli olan GPT-3.5 Turbo’nun yerine geçecek. GPT 3.5 Turbo kullanmak isteyen kullanıcılar, OpenAI ‘ın API’si aracılığı ile GPT-3.5 Turbo modelini kullanabilecek. 

GPT-4o Mini Performans Testleri

OpenAI’ın yayınladığı rapora göre; GPT-4o mini’nin Kitlesel Çoklu Görev Dil Anlayışı Ölçütünde (MMLU) 57 akademik konuda 16 bin çoktan seçmeli soru ile yüzde 82’lik bir puan elde etti. GPT-4o MMLU ölçütünde yüzde 88,7 puan alırken GPT-3.5 Turbo aynı ölçütten yüzde 70 puan almıştı. GPT-4o mini bu sonuçla GPT-4o’yu geçememiş olsa da GPT-3,5 Turbo’yu büyük bir farkla geride bıraktı. 

GPT-4o Mini Performans Testleri
GPT-4o Mini Performans Testleri

OpenAI Gpt-4o mini, MMLU ölçütünde yüzde 77.9 alan Gemini Flash ve yüzde 73.8 puan performans gösteren Clause Haiku’yu geride bıraktı.  

GPT-4o mini, çok modlu bir muhakeme değerlendirme testi olan MMMU’dan yüzde 59,4 puan aldı. Diğer rakiplerinden Gemini Flash 56,1 puan alırken Claude Haiku yüzde 50,2 puan aldı, Böylelikle GPT-4o mini, MMMU testlerinde diğer sektör rakiplerinden daha iyi performans elde etti. 

GPT-4o Mini iPhone Modellerine Gömülü Olacak

Apple, iOS 18 ile Apple Intelligence adı verdiği bir yapay zekayı telefonlarına getireceklerini açıklamışlardı. OpenAI’ın ürün başkanı Olivier Godement’ın açıklamalarına göre GPT-4o mini, Apple Intelligence aracılığıyla bu sonbaharda herkese kullanıma açılacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir