Dünyanın en popüler dijital ödeme servisi olan PayPal, büyük bir sosyal medya platformunu satın almak adına planlar kuruyor. Konuyla ilgili olarak şirketler ile görüşmelere başladı.
Ülkemizde yasak olmasına karşın tüm dünyada popülerliğini koruyarak yükselmeye devam eden ödeme şirketi PayPal, sahip olduğu şirketlerin sayısını artırmaya yönelik hareket ediyor. İnternet kullanarak kartlı veya kartsız bir şekilde alışveriş yapılmasını ve e-posta aracılığı ile para gönderme ve alma işlemlerini sağlayan şirket, popüler sosyal medya uygulamasını satın alarak gelirini daha da artırmak konusunda planlar kuruyor.
2020 yılında açıklanan verilere bakıldığında 21,45 milyon dolar gelir elde eden PayPal, ilk olarak Venmo, Xoom, Zettle ve Honey olmak üzere birbirinden bağımsız olan sektörlerden çok sayıda şirkete sahiptir. Dün elde edilen bilgilere bakıldığında ise PayPal’ın bünyesinde yer alan şirket sayısının artmaya başlayacağı görülüyor. Dijital ödeme şirketi, popüler sosyal medya platformunu satın alarak harekete geçti.
PayPal ve Pinterest görüşmelere başladı
Dün elde edilen bilgilere göre popüler sosyal medya platformu Pinterest’i satın almak için harekete geçen PayPal, şirketle görüşmelere başladı. Konuyla ilgili söylentilere göre ise yükselişe geçen Pinterest hisseleri 62,68 dolar seviyesinde seyrediyor. İki şirket arasında yapılan görüşme ile ilgili olarak Pinterest hisseleri 62,68 dolar seviyesine çıktı. Konuyla ilgili olarak yapılan görüşme ile ilgili olarak Pinterest tarafında açıklama yapmak istemeyen, PayPal cephesinden sorular ile ilgili yanıt dahi gelmedi. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgilere göre 62 dolar seviyesinde olan Pinterest hisselerine 70 dolar vermeyi teklif eden PayPal, platformunu kendi bünyesine katmak için kararlı düşünülüyor.
Eğer şirketler bu fiyat ile anlaşma yaparlarsa, Pinterest’in PayPal’a maaliyeti 39 milyar dolar olacak. Bu da onu bugüne kadar satılan en pahalı sosyal medya platformu olarak değerlendirilmesini sağladı. Daha öncesinde ise Instagram yaklaşık olarak 1 milyar dolara 2012 yılında ve WhatsApp 10 milyar dolara 2014 yılında Facebook şirketine satıldı. Yine satılan sosyal medya platformlarından biri olan Slack için Saleforce tarafından ise 27 milyar dolar ödeme yapılmıştır. Fakat Pinterest tüm bu durumların önüne geçerek tarihin en pahalı satışa sunulan sosyal medya platformu nitelendirildi. Aylık olarak 454 milyon aktif kullanıcı sayısına sahip olan Pinterest ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır.