Galaxy Unpacked 2023 etkinliğinde Samsung, Apple Vision Pro’ya rakip olarak genişletilmiş yapay zeka teknolojisi Moohan’ı tanıtmıştı. Geçtiğimiz hafta düzenlenen Galaxy Unpacked 2024 etkinliğinde ise Galaxy Z Fold 6 ve Z Flip 6’nın yanında Moohan yeniden gündeme getirildi. 

Moohan şu anda sadece bir fikir olarak tanıtılsada 2025 yılının Mart ayında fiziki olarak kullanıcılara sunulması bekleniyor. Samsung ile Moohan için işbirliği yapan şirketler arasında Qualcomm ve Google bulunuyor. 

Samsung’un bu yeni XR başlığı kullanıcılar tarafından Apple Vision Pro rakibi olarak görülsede Moohan’ın ürün özellikleri henüz bilinmiyor. 

Samsung, Apple Vision Pro’ya Rakip Olan Yeni AR Başlığını Tanıttı !
Samsung, Apple Vision Pro’ya Rakip Olan Yeni AR Başlığını Tanıttı !

Samsung, Google ve Qualcomm işbirliği

Bu model Samsung’un ilk XR başlık çalışması değil. Daha öncesinde de gelişmiş bir yapay zeka modeli çıkarmayı hedefleyen marka, Apple Vision Pro’nun daha gelişmiş olmasından dolayı iptal edilmişti. Şimdi ise farklılık olarak Qualcomm işbirliği üretilecek olması ve Snapdragon XR+ Gen 2 işlemcisinden gücünü alacak. Moohan’ın bir diğer yenilikçi özelliği ise Google’ın AR odaklı işletim sisteminde ilk AR başlığı olması. 

Açıklanan diğer özelliklerine bakacak olursak, genişletilmiş gerçeklik başlığı iki adet 1.03 inçlik kare OLEDos ekrana sahip olacak. 2500×2500 piksel çözünürlükle gelmesi beklenen ekranlar, 3500ppi piksel yoğunluğuna ve 90 Hz yenileme hızı ile kullanıcılarla buluşacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir