Güney Kore merkezli akıllı cihaz üreticilerinden Samsung, bir süredir küresel olarak çip krizinin önüne geçebilmek adına pek çok çalışma yapıyor. Bu çalışmalar için harcanan toplam yatırım ise tam olarak 355 milyon dolar şeklindedir.
Samsung, gelecekteki beş yıl içerisinde yarı iletken ve biyofarmasötik segmentlerine yaklaşık 450 trilyon KRW (yaklaşık 355 milyar dolar) harcadığını belirtti. Şirket aynı zamanda rakiplerinden önde olmak için yeni nesil teknolojilere yatırım yapacak. Güney Koreli başarılı şirket, yatırımını önceki beş yıllık 330 trilyon KRW (yaklaşık 259 milyar dolar) planına göre %30 artırdı. Samsung toplam 355 milyar dolarlık yatırımdan Güney Kore’ye 283 milyar dolarlık bir yatırım yapacak. Şirket, tüm dünyanın yarı iletken ve biyofarmasötik endüstrilerinin ne kadar önemli olduğunu dile getirdi.
Yatırımın çoğu yarı iletken tasarım ve üretim için olacak
Samsung, bu bütçeyi yarı iletken yonga mimarisini, üretim sürecini ve bellek yongalarını geliştirmeye harcayacağını belirtti. Aynı zamanda yeni malzemeler ve teknolojiler ile ilgili olan araştırmalarını da güçlendirecek Başarılı firma, uygulama işlemcilerini ve kamera görüntü sensörlerini daha iyi hale getirecek. Tüm bunların yanı sıra aynı kalıp içerisinde bellek ve mantık çözümlerine sahip olan yonga setlerini geliştirmek için çalışmalara devam edecek. Şirketin 3nm GAA çiplerinin seri üretimine bu yıl içerisinde başlanması bekleniyor. Bu yeni yarı iletken üretim sürecinin hız, alan ve güç verimliliğinde önemli gelişmeler yaşanması bekleniyor. Şirketin en büyük hedefi ise bu yatırımların Samsung Foundry’nin sözleşmeli çip üretim segmentinde ana rakibi TSMC’yi geçmesine yardımcı olması bekleniyor.
Devam eden çip sorunu problemlerinden kaçınmak adına şirket, yarı iletken teknolojilerine, üretim ve eksiksiz tedarik zinciri mekanizmasına yatırım yaparak bir süredir benzer önlemler alınıyor. Samsung, yatırımlarının gelecekteki beş yıl içerisinde yaklaşık olarak 80.000 ekstra iş imkânı yaratacağını da dile getirdi.
Whatsapp’ın birden fazla telefon ekleme özelliği teste sokuluyor