Sanal gerçekliği iyileştirmenin önündeki en büyük zorluklardan biri, gerçek dünyadaki nesnelerin ve ortamların karmaşıklıklarını alıp bunları sanal bir alanda yeniden yaratmaktır. Bunu yapmak, büyük bellek ve artırılmış bilgi işlem gücü gerektirir. Aynı zamanda, karmaşık senaryoların gerçek hayattaki simülasyonları ve daha fazlası dahil olmak üzere daha gerçekçi metaverse yaratmanın faydaları çok geniş olacak ve bir dizi sektörde yeniliği ateşleyecek.
Sanal gerçeklikteki en popüler kavramlardan birinin arkasındaki ana fikir budur: dijital ikiz. Dijital ikiz, bir nesnenin veya alanın sanal bir temsilidir. Gerçek ortama göre gerçek zamanlı olarak güncellenen dijital ikiz, kaynağının yaşam döngüsünü kapsar ve karar vermeye yardımcı olmak için simülasyon, makine öğrenimi ve akıl yürütmeyi kullanır. Yakın zamana kadar bu, veri işleme ve aktarımdaki sınırlamalar nedeniyle uygulanabilir bir teklif olmasa da, dijital ikizler artık yüksek bant genişliğine sahip teknolojilerin mevcudiyeti sayesinde ilgi görüyor.
Diğer teknolojik yenilikler gibi, oyun endüstrisi de hız ve performanstaki yeni güncellemeler ile pazarı her yıl ileriye taşıyan sürekli yeniliklerle büyümektedir. Belirli bir sahnedeki ışığın yansımasını izleyen 3B görüntülemede Ray Tracing gibi teknolojilerin geliştirilmesi sayesinde, üst düzey AAA oyunlarda grafikler hiper gerçekçi ve giderek daha sürükleyici hale geliyor.
Işın izleme, gerçek zamanlı hesaplama yoluyla her bir pikselin rengini belirlemek için ışık bilgilerinin toplanmasını sağlar. Bu tür bir hesaplama, bir oyun içi sahnenin bir saniyesi için 60 ila 140 sayfa değerinde önemli miktarda verinin neredeyse eş zamanlı olarak hesaplanmasını gerektirir. Dahası, çözünürlükler 4K standardından 8K standardına hızla geçerken görüntü kalitesi hızla yükselirken, çerçeve arabellekleri1 karşılık olarak mevcut olanlardan iki kat daha fazla genişleyecek şekilde artıyor. Bu nedenle, oyunlar gelişmeye devam ederken artan bellek talebini karşılamak için yüksek kapasite ve yüksek bant genişliği şarttır.
Samsung, 8,5 Gbps’de endüstrinin en hızlı LPDDR5X DRAM’ini tanıttı!
SAMSUNG,GDDR6W özellikleri ve geliştirilme süreci
Yüksek performanslı, yüksek kapasiteli ve yüksek bant genişliğine sahip bellek çözümleri, sanal dünyayı gerçeklikle daha yakın bir hale getirmeye yardımcı oluyor. Bu artan pazar talebini karşılamak için Samsung Electronics, endüstrinin ilk yeni nesil grafik DRAM teknolojisi olan GDDR6W’yi (x64) geliştirdi.
GDDR6W, Samsung’un GDDR6 (x32) ürünlerini, Fan-Out Wafer-Level Packaging (FOWLP) teknolojisini sunarak bellek bant genişliğini ve kapasitesini önemli ölçüde artırarak geliştiriliyor.
GDDR6, lansmanından bu yana önemli gelişmeler kaydetti. Geçtiğimiz Temmuz ayında Samsung, endüstrinin en hızlı grafik DRAM’i olan 24 Gb/sn GDDR6 bellek geliştirdi. GDDR6W, GDDR6 ile aynı boyutta kalırken bu bant genişliğini (performansı) ve kapasiteyi iki katına çıkarır. Değişmeyen ayak izi sayesinde yeni bellek yongaları, üretim süresini ve maliyetlerini azaltan FOWLP yapı ve istifleme teknolojisi kullanılarak müşterilerin GDDR6 için kullandıkları aynı üretim süreçlerine kolayca yerleştirilebilir.