Samsung masaüstü versiyonlar için tek RAM çubuğunda 512 GB RAM hamlesiyle sektörde yeni bir dönem başlattı. Tek RAM çubuğu ile ihtiyaç duyulan maksimum RAM miktarını arttırmayı başaran Samsung, kısa süre içerisinde yeni teknolojisiyle dikkat çekti. DDR5 RAM teknolojisi olarak tanıtılan yeni üründe, 512 GB RAM elde edilebiliyor.

DDR4’te sektör lideriydi

Mevcut DDR4 endüstrisinde lider olan Samsung, DDR4’teki başarını sürdürmek ve DDR5 RAM’in geliştirilmesine öncülük etmeyi planlıyor. Kısa süre önce YouTube kanalından yeni bir videoyu paylaşan marka, Samsung DDR5-7200 modül teknolojisinin en son özelliklerini duyurdu. DDR4 bellek modüllerde olduğu gibi katman ve bellek paketleme teknolojisinin kullanıldığı DDR5 RAM’lerde geliştirilen özel teknolojiler ile kapasite de arttırılmış durumda.

Yeni teknolojilerde önemli bir aşama kaydedilmiş durumda. Zira Samsung’un Through Silicon Via teknolojisi kullanılarak bağlanan Samsung’un 4 katmanlı DDR4 bellek yongalarına karşı yeni DDR5 yongaları 8 katmanlı olarak geliştirilmiş durumda. Özel taşlama teknolojileri ile kalıpları yüzde 40 oranında incelten Samsung, böylece katman aralığını azaltırken, kalınlık konusunda da istediği sonuca ulaşmış görünüyor. DDR5 yonga setleri, daha ince.  Fiziki fark ve geliştirmelerin yanı sıra DDR5 teknolojisindeki hız, DDR4’e göre iki kat artış kaydetmiş durumda. Bu bakımdan 6400 Mbps’den daha fazla hıza ulaşabilecek kullanıcılar için yeni teknolojiler oldukça cazip görülüyor.

DDR5 her yönüyle cazip

Performans ve tasarımda eşsiz çalışmalar yapan Samsung, tüm bu geliştirmelere ek olarak güç tüketiminde de işleri kolaylaştırıyor. Yüksek performansa bağlı olarak tüketimin artacağı düşünülse de Samsung düşük voltajlar ile DDR5 RAM’leri beslemeyi başarmış durumda. Böylece önceki nesillere göre yüzde 30 oranında bir güç verimliliği elde edilmiş. Bu sayede kullanılan tüm alanlarda DDR5 RAM’ler daha fazla performans, daha ince tasarım ve daha az güç tüketimi avantajlarını sunacak.

Samsung yeni teknolojileri için hedef kitleyi; veri merkezleri, akıllı telefon üreticileri ve dizüstü bilgisayar üreticileri olarak belirlemiş durumda. 512 GB DDR5 RAM’ler büyük bir dikkat çekmiş olmasına karşın son tüketici için ne zaman kullanılabilir olacağına yönelik herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir