İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin katkılarıyla düzenlenen “Yüz Yılın Sanatı: Dijital Sanat Sergisi”nde dijital sanat için eserler seçildi. Hikaye anlatımı, kompozisyon, teknoloji kullanımı ve estetik kriterlerine göre seçilen geçmişin ruhununu günümüz teknolojisiyle harmanlayan bu eserler hikaye anlatımı estetik ve teknolojik kullanımına göre seçildi. Kazanan eserler, Türkiye’nin kültür ve sosyalliğini dijital sanatın yenilikçi perspektifiyle gösteriyor. Sergi, genç sanatçılara yaratıcılıklarını ve dijital sanat alanındaki yeteneklerini ulusal bir sahnede gösterme fırsatını sunuyor.
Serginin açılış konuşmasında Samsung Electronics Türkiye Kurumsal Pazarlama Direktörü Sibel Hür:
“Yüz Yılın Sanatı: Dijital Sanat Sergisi sadece bir sanat etkinliği değil, aynı zamanda tarih, teknoloji ve yaratıcılığın kesiştiği bir kutlama. Samsung Electronics Türkiye dART Platformu olarak, genç sanatçılarımızı desteklemekten ve onlara ulusal bir sahnede kendilerini ifade etme fırsatı sunmaktan büyük bir gurur duyuyoruz. Bu özel sergi, ülkemizin tarihine modern bir bakış açısı sunarken, sanatın ve teknolojinin nasıl iç içe geçebileceğini ve birlikte nasıl yeni anlam katmanları yaratabileceğini gözler önüne seriyor. Umarım bu sergi, sizlere ilham verir ve sanatın sınırsız dünyasında yeni keşiflere yelken açmanız için bir başlangıç noktası olur” dedi.
29 Kasım’a kadar İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral istanbul Kampüsü Enerji Müzesi’nde ziyaretçilere açık olacak
Sergilenen eserler ile Türkiye’nin geçmişten geleceğe giden yolculuğuna ışık tutarken, genç sanatçıların bu yolculuktaki önemine dikkat çekiyor. 29 Kasım’a kadar İstanbul Bilgi Üniversitesi Santralistanbul Kampüsü Enerji Müzesi’nde ziyaretçilere açıktır. Sanatın ve teknolojinin birleştiği eşsiz bir deneyimle, Türkiye’nin 100 yıllık tarihi ve kültürünü yansıtan dijital eserleriyle sanatseverleri karşılıyor.
Seçici kurul Dijital Sanatlar Küratörü Esra Özkan, Dijital Sanatçı, Sanat Tarihçisi Hakan Yılmaz ve Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burak Özçetin’den oluşuyor. Hikaye/Metin kategorisinde, biçim-içerik ilişkisi, eserin adı gibi çeşitli kriterle değerlendirildi.
Serginin kazananları ve eserleri
- Çağla Köseoğlu / İsimsiz
- Emre Keskin / Atatürk’ün Mirası: Bir Cumhuriyetin 100 Yılı
- İmelda Kuyumcu / İsimsiz
- İrem Karagöz / 100 yıl
- Fatma Nur Akıncı / Kadim Güzellikler
- Burak Dağ / Reality Barges In. (1) HEAVY. (2)
- Emre Bayraktar / Alter ve Yorgunluk
- Kerem Ciğerci / Journey
- Kerem Özkan / İsimsiz
- Berkan Alkan / Soul of Anatolia
- Mehmet Pala / Sonsuz İzler
- Nurcan Kaya / Adem ve Havva (Masumiyet)
- Barış Varujan Kabalak / Veraison
- Elif Gül Kurt / Direniş (1). Karşıt (2)
- Tuğrul Veli Şalcı / Sibernetik Flora