Spotify’ın yeni premium abonelik paketi belli oldu. Yüksek kaliteli ses hizmetini yüksek paketle sunmak isteyen Spotify, buun karşılığında aylık ekstra 5 dolar daha ödenmesini istiyor. Bu paket yüksek kalite ses desteğinin yanı sıra müzikseverlerin çalma listeleri oluşturmasına ve müzik kütüphanelerini yönetmesine yardımcı olacak araçlar da sunulacak.

Bloomberg’e göre, kullanıcılar mevcut paketlerine ek olarak yüksek kaliteli ses seçeneğini ekleyebilecek. Bu durumda müzikseverlerin Türkiye’de bireysel Premium plan için aylık 59,99 TL ödemeyi göze almaları gerekiyor.

Spotify’ın daha önce yaptığı açıklamalarda yüksek kaliteli ses desteğinin 2021 yılında kullanıma sunulacağı belirtilse de, aradan 3 yıl geçmesine rağmen bu söz yerine getirilmemişti. Spotify’ın bu paketle birlikte şarkıları remiksleme özelliği sunabileceği iddialardandı.

Spotify
Spotify

Spotify’dan Yüksek Kaliteli Ses Desteği

Geçtiğimiz yıl Spotify uygulamasında tespit edilen kod, bu abonelik seçeneğinin 24 bit kayıpsız ses, AI ile çalma listeleri oluşturma, bir çalma listesindeki şarkıları ruh haline göre sıralayan bir özellik ve daha fazlası getirebileceğinin sinyalini vermişti. Nisan’da bir Reddit kullanıcısı, uygulamada “kayıpsız geldi” diye belirtilen bir kod dizisi fark ederken; başka bir Reddit kullanıcısı da 2.117kbps’ye kadar kayıpsız kaliteden ve 24-bit / 44.1kHz’in kullanılabilirliğinden bahseden sızdırılmış kullanıcı arayüzü öğelerini duyurmuştu.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir