Telegram yeni özelliklerini tanıttı. İşletmeleri hedeflediği görülen Telegram, bu yeni araçlarıyla WhatsApp’a karşı avantaj yakalayabilir.
Anlık mesajlaşma uygulamaları Telegram ve WhatsApp arasındaki rekabet devam ediyor. Şirketler yeni özellikleriyle daha fazla kullanıcıyı çekmeye çalışırken son hamle Telegram’dan geldi. Telegram, işletmelere odaklanarak geliştirdiği yeni araçlarını tanıttı.
Telegram Yeni Özellikleri Neler?
Telegram, yeni özellikleriyle işletmelerin müşteri ilişkilerini daha hızlı ve kolay bir şekilde yönetmesini hedefliyor. Yeni araçlarıyla farklı destekler sunacak olan Telegram, bu sayede Telegram kullanım oranlarının artmasını ve iş dünyasında daha fazla yer bulmasını hedefliyor.
Telegram’ın bu yeni özelliklerinden tüm Telegram işletme hesapları yararlanabilecek. Bunun için standart hesap kullanan işletmelerin de Telegram işletme hesaplarına geçiş yapması gerekecek. Yeni araçlar ile işletmelere farklı yenilikler sunan Telegram’da işletme profilleri daha iyi yapılandırabilecek. Buna göre çalışma saatlerinin ayrıntılı bir şekilde gösterilmesi, harita üzerinden konum bilgilerinin paylaşılması Telegram güncellemesiyle işletme hesaplarına sunulacak.
Telegram’da Ürünler Listelenecek
Bu küçük detayların yanı sıra Telegram’da işletmelerin ürün ve hizmet bilgilerini listelemesi için başlangıç sayfasında özelleştirme seçenekleri sunulacak. Kullanıcılar işletme hesaplarındaki bu listeler sayesinde hangi konularda hizmet alabileceği görebilecek.
Getirilen bir diğer yenilik ise hızlı yanıtlarda görülüyor. İşletmelerin müşterilere daha hızlı yanıt vermesi adına önceden hazırlanmış mesaj şablonları kullanılacak. Üstelik hızlı yanıt verilebilmesi adına önceden ayarlanan hoş geldin mesajları ya da dışarıda olunduğu durumlarda bu durumu aktararak özel durum mesajları da ayarlanabilecek. Telegram botunun da desteklendiği işletme hesaplarında şu anda odaklanılan nokta hızlı iletişim ve işletme ile ilgili daha fazla detayın sunulması.
Telegram Gelir İmkanı Tanıyacak
Telegram’da bu yeniliklerin yanı sıra para kazanma noktasında da önemli bir güncelleme yapıldığını aktardı. Açıklamalara göre kanal sahiplerine kazanç sağlamak adına yeni dönemde en aza 1000 abonenin olması yeterli olacak. 1000 aboneden düşüş yaşamayan kanallar, reklam gelirlerinin yüzde 50’sini alabilecek.
Telegram Şirket Kurucusu Pavel Durov sağlanacak maddi destek için şirketin mali durumunun uygun olduğunu söyledi. Mesajlaşma uygulamasının 2025’te çok daha iyi hale geleceğini söyleyen Durov, IPO gibi çeşitli halka arzların da kullanılacağını ifade etti.