Uber, Çin’in önde gelen elektrikli araç üreticisi BYD ile önemli bir anlaşmaya imza attı ve küresel araç filosunu büyütmeyi hedefliyor. Bu işbirliği çerçevesinde, Uber, BYD tarafından üretilen 100 bin elektrikli aracı filosuna katmayı planlıyor. Anlaşma, Uber sürücülerine elektrikli araçlar konusunda bakım, şarj, finansman ve kiralama teşvikleri sağlamayı da içeriyor.

Adsiz tasarim 62

Öncelikle Avrupa ve Latin Amerika’da uygulamaya konulacak bu strateji, daha sonra Orta Doğu, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda’da da faaliyete geçirilecek. Ayrıca, Uber ve BYD, Uber platformu için otonom özelliklere sahip araçlar üzerinde de çalışacaklarını belirtti.

Uber’in Hedefleri ve Genişleme Stratejileri

İki şirketin ortak açıklamasında, “Amacımız, Uber sürücülerinin elektrikli araçlarla ilgili toplam maliyetlerini düşürmek, platformda elektrikli araç kullanımını küresel çapta artırmak ve milyonlarca sürücüye daha çevre dostu seçenekler sunmaktır” denildi. BYD’nin gelişmiş otonom sürüş teknolojileri de Uber’in hizmetlerine entegre edilecek.

BYD, son yıllarda elektrikli araç pazarında etkisini artırıyor. Şirket, geçtiğimiz yıl dünya genelinde 240 binden fazla araç ihraç etti ve bu yıl ihracatını iki katına çıkarmayı hedefliyor. Ayrıca, BYD, Türkiye’de 1 milyar dolarlık bir yatırımla elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobil üretim tesisi kurmayı planlıyor.

Bu iş birliği, Uber’in sürdürülebilirlik hedeflerine önemli bir katkı sağlayacak ve elektrikli araç kullanımını yaygınlaştıracak gibi görünüyor. BYD ile yapılan bu stratejik ortaklık, her iki şirketin de yenilikçi teknolojilerle donatılmış araçlar sunma konusundaki yeteneklerini artıracak ve küresel otomobil pazarında önemli bir dönüşümün kapısını aralayacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir