Sürekli kullandığınız web sayfalarını elinizin altında bulundurmak için kısayol olarak Görev Çubuğu’na ya da Başlat Menüsü’ne ekleyebilirsiniz. Bu kısayolları sonrasında masaüstü, görev çubuğu ya da başlat çubuğuna ekleyerek hızlı bir erişim elde edebilirsiniz. Bilgisayar kullanımınızı daha fonksiyonel bir hale getirmek için çeşitli işlemler yapabilirsiniz. Bunların başında da kısayollar geliyor. 

Google Chrome

Google Chrome’nin kısayolunu oluşturmak için tarayıcınızın ayarlarını ziyaret etmeniz gerekiyor. Chrome üzerinden web sitesine giriş yaptıktan sonra sağ üst köşede yer alan üç noktaya tıklayın. Ardından Diğer araçlar – Kısayol oluştur adımlarını takip edin. Devamında Oluştur seçeneğine tıklayın. Böylelikle masaüstüne Chrome kısayolunu getirmiş olacaksınız. Son olarak ise masaüstünden kısayola sağ tıklayarak Başlangıç’a ya da Görev çubuğuna sabitle seçeneğini seçeceksiniz. Bunun ardından sonra dilediğiniz yerden direk olarak web sayfasına erişim sağlayabilirsiniz. 

Mozilla Firefox

18 1584212040

Bu tarayıcının kısayolunu oluşturmak için ilk olarak yeni bir Mozilla Firefox kısayolu oluşturun. Bunun için Başlat Menüsü’nden Mozilla Firefox’a ulaşıp dosya konumunu açabilirsiniz ya da dosya konumuna kendiniz erişim sağlayabilirsiniz. Firefox’a sağ tıkladıktan sonra Kısayol oluştur seçeneğini seçin. Karşınıza “kısayol masaüstü oluşturulsun mu?” şeklinde bir seçenek gelirse Evet diyerek devam edin. Masaüstünde yer alan yeni Firefox simgesine sağ tıkladıktan sonra Özellikler seçeneğine tıklayın. Burada Hedef kısmına web sayfasını ekleyip Tamam dedikten sonra işlem sonlanıyor. 

Opera

Opera tarayıcıda da Firefox ile benzer şekilde yeni bir kısayol oluşturacaksınız. Oluşturduğunuz kısayola sağ tıkladıktan sonra da Özellikler seçeneğine tıklayın. Buradaki hedef kısmına web sitesini ekledikten sonra Tamam deyin ve bu şekilde işlemi tamamlamış olun. 

Yeni Edge

17 1584211993

Herhangi bir web sitesini görev çubuğuna sabitlemek istediğinizde Ayarlar ve Daha Fazlası menüsünü açın (Alt + F veya tarayıcınızın sağ üst kısmındaki üç yatay noktayı tıklayın). Farenizi Diğer araçların üzerine getirin ve Görev Çubuğuna Sabitle seçeneğine tıklayın.

Klasik Edge

Windows 10 ile birlikte gelen orijinal Microsoft Edge sürümündeki sayfaları görev çubuğuna veya Başlat Menüsü’ne sabitleyebilirsiniz. Görev çubuğuna sabitlemek istediğiniz web sitesine gidin. Edge’in sağ üst tarafındaki üç dikey noktayı tıklayın ve Bu Sayfayı Görev Çubuğuna Sabitle seçeneğine tıklayın.Başlat menüsüne sabitlemek için Edge’in sağ üst tarafındaki üç noktaya tıklayın. Devamında Diğer Araçlar ve Bu sayfayı Başlangıç’a sabitle yolunu izleyin.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir