WhatsApp, Apple’ın sevilen özelliğini iPhone kullanıcıları için getirmek istiyor. Artık kolayca dosya paylaşımı yapılabilecek. 

WhatsApp Apple'ın Sevilen Özelliğini Getiriyor
WhatsApp Apple’ın Sevilen Özelliğini Getiriyor

Dünya’nın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, iPhone kullanıcılarını sevindirecek bir özellik üzerine çalışıyor. Gelen sızıntılara göre WhatsApp, Apple kullanıcılarının sahip olduğu AirDrop benzeri bir özellik üzerine çalışıyor. 

WhatsApp AirDrop Özelliğini iPhone’a Getirmeye Çalışıyor

WhatsApp bir süredir, Android kullanıcıları için test ettiği Apple’ın AirDrop benzeri dosya paylaşım özelliğini şimdi de iPhone kullanıcıları için getirmeyi planlıyor. WABetaInfo tarafından açıklanan habere göre WhatsApp’ın iOS uygulaması için TestFlight’ta yer alan son beta sürümünde “Nearby Share (Yakındaki Paylaşım)” yani Apple cihazlarda yer alan AirDrop benzeri bir uygulamanın var olduğu görülüyor. 

WhatsApp AirDrop Özelliğini iPhone'a Getirmeye Çalışıyor
WhatsApp AirDrop Özelliğini iPhone’a Getirmeye Çalışıyor

Bu yeni özellik sayesinde aynı iPhone’lerde olduğu gibi internet bağlantısı olmadan yakındaki diğer kişilerle fotoğraf, video ve belgeleri çok kolay ve hızlı bir şekilde kablosuz olarak paylaşım yapılabilecek. 

Bu yeni Yakındaki Paylaşım özelliği, uçtan uca bir şekilde şifreli olarak dosya paylaşımı yaparak güvenli bir hizmet sunacak. Fakat iOS’ta yer alan bazı kısıtlamalar sebebiyle Android’de çalıştığı gibi çalışmayacak, yani Android’deki gibi kolay bir şekilde otomatik cihaz tespiti yapamayacak bunun yerine iPhone kullanıcıları dosya paylaşımı yapabilmek için cihazlarına yer alan QR kod ile QR taraması yapmaları gerekecek.  

WhatsApp AirDrop Özelliğini iPhone'a Getirmeye Çalışıyor
WhatsApp AirDrop Özelliğini iPhone’a Getirmeye Çalışıyor

Yeni gelecek olan Yakındaki Paylaşım özelliği yalnızca iPhone ile iPhone veya Android ile Android arasında olmayacak, iPhone kullanıcıları Android kullanıcıları arasında fotoğraf, video veya dosya paylaşımı yapabilecek. 

WhatsApp, Yakındaki Paylaşım özelliğini şimdilik yalnızca iç testlerde kullanıma sunmuş durumda. Diğer kullanıcılara ne zaman erişim hakkın vereceği hakkında kesin bir bilgi yok. Fakat şu anda beta sürümünde yer alması kısa bir süre sonra daha fazla kullanıcı için kullanıma açılacağını gösteriyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir