WhatsApp, genellikle uçtan uca şifreleme olmak üzere pek çok gizlilik ve güvenlik merkezli özellikler ekleyerek güvenli bir platform olarak karşımıza çıkmak adına çalışmalar yaptı. Meta’ya ait olan mesajlaşma uygulaması, web sürümüne ekstra bir güvenlik sağlamak ve kişilerin gerçek WhatsApp Web sürümünü kullanmasını sağlamak için “Code Verify” adlı yeni bir tarayıcı uzantısı yayınladı.
WhatsApp Web için Code Verify uzantısı sunuldu
Code Verify, Cloudflare ile ortak bir şekilde geliştirilen açık kaynaklı olan bir uzantıdır. WhatsApp Web kodunu otomatik bir şekilde doğrulayacak ve “kurcalanıp değiştirilmediği” görünecek, bu şekilde de gizliliğini engelleyebilecek kötü niyetli WhatsApp Web sürümlerinin tuzağına düşmemeyi sağlar. Açık kaynaklı olduğu için aynı amaç için farklı herhangi bir üçüncü taraf platformu tarafından da kullanılabilir.
Code Verify uzantısının çalışma sistemi
Meta, Code Verify’ın alınan kaynaklardan değiştirilip değiştirilmediğini görmek adına, “alt kaynak bütünlüğü” kavramını kullandığını gösterdi. WhatsApp, Cloudflare‘a orijinal WhatsApp Web JavaScript kodunu sağladı. Bir kişi Code Verify uzantısını kullandığı için kullanmış olduğunuz söz konusu WhatsApp Web sürümünün kodu, orijinal olan ile eşleştirilebilir. Bir ihlal durumu olması halinde uzantı kullanıcıları aynı konu hakkında bilgilendirecek. Aynı zamanda Code Verify’ın bunu gerçekleştirirken gizliliğini sağladığı ve herhangi bir veriye, meta veriye, kullanıcı verisine ve hatta WhatsApp mesajlarına erişmeye çalışmadığı da belli oldu.
Vivo X Fold canlı olarak görüntülendi!
Code Verify nasıl kullanılır?
Code Verify tarayıcı uzantısı Chrome, Firefox (çok yakında) ve Microsoft Edge, kullanıcıları için kullanılabilir. Uzantıyı Google, Microsoft veya Mozilla web uzantısı mağazalarından indirmesinin ardından, bir kullanıcı masaüstündeki mesajlaşma platformuna giriş yapması halinde WhatsApp Web kodunu otomatik olarak doğrulayacaktır. Söz konusu bu uzantının üç farklı modu vardır. Bunlardan ilki yeşil ışık modu; kodun başarıyla doğrulandığını ve her şeyin yolunda olduğunu gösterir. Turuncu ışık modu; bir sorun algılandığında göstermek ve bu çözmek için bir yenileme gerçekleştirilebilir. Son olarak ise doğrulama başarısız olursa Kırmızı ışık modu ibaresi çıkacak. Kullanıcılar, bir doğrulama hatası alırlarsa, uzantı kullanıcı arayüzündeki “Daha Fazla Bilgi Edinin” seçeneğine dokunabilir. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadardır.