WhatsApp platformu, Android’in Quick Share’i gibi bir dosya paylaşım özelliğini test etmeye başladı. Bluetooth temelli olan bu altyapı daha güvenli ve daha hızlı bir dosya paylaşım imkanını kullanıcılarına sağlayacak.
Google ve Samsung şirketleri, kısa bir süre önce Android’in varsayılan dosya paylaşım sistemi Nearby Share’i geliştirerek Quick Share olarak yeniden adlandırmaya başlamıştı. Bu yeni özellikle birlikte Android telefonlar ile Chrome OS ve Windows kullanan bilgisayarlar arasında sorunsuz dosya paylaşımı mümkün kılınacak. Benzer bir hamle de WhatsApp tarafından gelmesi planlanıyor. Popüler anlık mesajlaşma uygulaması yakındaki kişilerle dosya paylaşımı için yeni bir özellik denemesi gerçekleştiriyor.
WABetaInfo internet sitesi tarafından WhatsApp’ın en son Android beta sürümünde keşfedilen bu özelliği dosya aktarımları için Bluetooth ile kullanıyor olacak. Kullanıcıların 2 GB’a kadar olan dosyaları paylaşmasına olanak tanıyacak bu özellik, sohbet yoluyla dosya gönderme ya da bulut depolama alanı kullanma gibi geleneksel yöntemlere kıyasla daha hızlı ve kullanışlı bir seçenek sunması konuşuluyor.
WhatsApp, İki İşletim Sistemi Arasında Hızlı Dosya Paylaşımı Sağlayacak
Söylenenlere göre paylaşımın çalışması için her iki kullanıcının da uygulamanın “Dosyaları Paylaş” (Share Files) tarafında olması ve aktarım tamamlanana kadar da aynı yerde kalmaları gerekecek. Bu yöntemde de uçtan uca şifreleme kullanılacak. Yine dosya paylaşımının WhatsApp’ın standart yöntemi kadar güvenli olmasını sağlayacak. İlginç bir şekilde, kullanıcıların paylaşıma başlamaları için telefonlarını sallamaları gerekiyor. Ancak bu sallama işlevi nihai sürümde değişmesi konuşulanlar arasında yer alıyor.
Dosya aktarımı uçtan uca şifreleme ile korunurken aktarım sırasında telefon numaraları gizli kalacak ve kişi listesinde olmayan kişiler tarafından da görülemeyecek şekilde özellik kullanıyor olacak. Bu yeni özellik, normal WhatsApp kullanıcıları için kullanışlı olabilmesi cazibesini sürdürüyor. Ancak Google ve Samsung’un son Quick Share güncellemesi ile gerekliliği tartışma konusu. Zira aynı özellik dahili olarak işletim sisteminde var olacak. Ancak WhatsApp’in en büyük avantajı ise bunu iOS ve Android uygulamalarında gerçekleştiriyor olması. Bu da demek oluyor ki iki işletim sistemi arasında hızlı dosya paylaşımı anlamı taşıyor.