Huawei, kendi PC’lerinde Windows’u bırakıp, daha iyi performans ve güvenlik vaat ettiği kendi işletim sistemi olan HarmonyOS Next’i kullanmaya karar verdi. 

Yeni Bilgisayarlar HarmonyOS İle Kullanılacak

Huawei Tüketici İş Grubu Başkanı Yu Chengdong tarafından duyurulan bu yeni stratejik değişim ile şirketin Windows işletim sistemli mevcut bilgisayarları türünün son örnekleri olacak ve bu durum Huawei’nin bilgisayar üretimine yönelik önemli bir değişikliğe işaret ediyor. Yu Chengdong, Çin devlet medyasına verdiği açıklamalarda HarmnoyOS’un HarmonyOS Next’e geçiş sürecini açıkladı. 

Windows Artık Huawei PC’lerde Kullanılamayacak
Windows Artık Huawei PC’lerde Kullanılamayacak

Tamamen Huawei bünyesinde geliştirilen bu güncellenmiş işletim sistemi sürümü, Linux kullanılmadan oluşturulduğu söylenen tamamen yeni bir çekirdek ile geliyor.  Bu yeni sürüm Bir önceki sürümün aksine HarmonyOS Next, Android uygulamasını desteklemeyecek. Huawei şirketi bu yeni geliştirilen HarmonyOS işletim sistemini gelişmiş performansı ve güvenlik yetenekleri nedeniyle oldukça fazla övüyor. 

Bir analist firması olan Canalys’in haberine göre, Huawei’nin Windows’u bırakıp kendi işletim sistemine geçmesi kararının Microsoft’u çok fazla etkilemeyeceğini öne sürüyor. Zira teknoloji devi Huawei, Çin’in yıllık PC pazarının yalnızca ortalama yüzde 10’una tekabül ettiğini ve bu pazarda yaklaşık 40 milyon adet civarında olduğunu gösteriyor. Çin’in PC pazarında şu anda Lenovo yüzde 38’lik payla lider konumda bulunuyor. HP ise Çin pazarında yüzde 10’luk pazar payı rakibi Huawei’ye yakın bir konumda bulunuyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir