Workup Gaming’in ilk döneminde 10 girişim seçildi. Seçilen girişimler gerçekleştirilen Demo Day etkinliğiyle mezun olurken etkinlik alanında da girişimlerinin prototiplerini kullanıma sundular.
Ana sponsoru Türkiye İş bankası olan Workup Girişimcilik Programı ile 2017 yılından bu yana farklı alanlarda faaliyet gösteren startupları desteklerken Haziran ayında başlattığı program eğitim amaçlı oyun üreten girişimcilere ve oyun stüdyolarına yönelik girişim programı Workup Gaming’in ilk dönem girişimleri yapılan son etkinlik olan Demo Day ile mezun oldu.
Yapılan faaliyette, yazılımları sonucu oyununu geliştiren, destek alan ve sıfırdan oyun ilerleten girişimler ile oyun stüdyoları, etkinlikteki deneyimlerinden bahsetti. Bu Networking faaliyetinde Workup Gaming programı desteği ile mezun olan 10 girişim, oluşturdukları iş modellerini ve kalkınma planlarını yatırımcılar, ekosistemdeki paydaşlar, İş Bankası ve iştirakleri, yöneticilerle ve yatırımcılarla paylaştılar. Bu yetgin 10 girişim aynı zamanda geliştirdikleri oyunlarını davetlilere deneterek oyunlarındaki geliştirilecek noktaları da gözlemleme şansı yakaladı.
Büyük hedef çocukların kognitif gelişimine fırsat vermek
İş Bankasının Genel Müdür Yardımcısı olan Sezgin Lüle, Demo Day etkinliğinde yaptığı söyleşide geleceğin teknolojilerini yakalarken, yetkin şahısların oluşmasını desteklemek ve ülkemizde ki okul öncesi ve okul dönemindeki çocukların bilişsel gelişimlerini desteklemek amacına yönelik oyunlar geliştiren ve geliştirmek isteyen startuplar ile başladıkları serüvende oldukça verimli güzel sonuçlar aldıklarını belirtti.
Oyun düzleminde girişimcilerin olduğu ekosistemde önemli asansör rolü üstlendiklerini belirtti. Ayrıca Lüle, Türkiye’nin Avrupa pazar alanında İngiltere’den sonra oyun stüdyosu bulunan alan sayısında ikinci sırada olduğuna dikkat çekti. Sezgin Lüle yaptığı açıklamada “Genç, canlı, mobil etkileşimi yüksek, multidisipliner ve oyunu ve geliştirmeyi seven bir pazar olarak globalde yakalanan başarılar oldukça tatmin edici. Eğitim odaklı teknolojilerin yurt dışına satışı beraberinde yeni hikâyeler oluşturacağımıza inanıyorum” diyerek ekledi.
4 girişim 1.2 milyon dolar değerinde yatırım aldı
Workup Gaming Girişimcilik Programında Türkiye İş Bankası’nın ana sponsorluğu beraberinde Türkiye Bilişim Vakfı, Boğaziçi Ventures, Joy Game ve Dojo Talent gibi büyük kuruluşların eşliğinde oluşturuldu. Oyun alanında faaliyet gösteren start-uplar ve oyun stüdyoları, 6 ay süren ön kuluçka programları boyunca eğitim odaklı oyunlar oluşturdu ya da halihazırda var olan oyunlarını geliştirdi ve boyutlandırdı. Program süresince 4 farklı girişim toplamda 1,2 milyon ABD Doları değerinde yatırım alarak isimlerini duyurdu.
Etkinlik süresince sunulan imkânlar neticesinde girişimciler; alanlarında profesyonel 15 mentor ile 60 saati aşkın görüşmeler yaparken 11 eğitim ve 4 teknik çalıştay ile bilişsel ve teknik becerilerini geliştirdi. Oluşturulan topluluklar beraberinde ise 3 girişim şirket bünyesine yeni çalışanlar alma konusunda desteklendi.
İşte Workup Gaming’in Başarılı 10 Startup’ı
Kidlab: 2-8 yaş arası çocuklar için teknolojiyi verimli kullanması için geliştirilen içerisinde zekâ geliştiren aktiviteleri içeren ve ebeveynlere çocuk gelişim süreci hakkında eğitimler vererek bilgilendirici içerikler oluşturan oyun stüdyosudur.
ompactive: Dinamik mekaniklere sahip gündelik oyunlar ve oyun geliştiricilerinin kullanabileceği teknolojiler üreten bir oyun stüdyosudur.
Hyperactive: Diğerleri gibi yapay zekâ temelli, hareketli aktivitelerle desteklenen, interaktif ve bilişsel eğitici oyunlar geliştirmeyi hplanlayan oyun stüdyosudur.
Yuyuto: Odak noktası strateji ve simülasyon oyunları olan ve Ticarium isimli oyunu beraberinde çevrimiçi mobil oyunlar geliştiren ve yayınlayan oyun stüdyosudur.
Funrika: Hibrit ve gündelik oyunları oyunculara sunan ve eğitim alanında dijital oyun geliştirme tecrübesine uzun süreler deneyimi olan oyun stüdyosudur.
Tunga Games: Dijital oyun sektöründe, aktif düşünmeye teşvik ederek anlayarak öğrenmeyi sağlayan, daha karmaşık öğrenmeler için modelleme temelleri oluşturmayı hedefleyen öğrenme araçlarının bulunduğu öğretici oyunlar ve sosyal oyunlar üretmekte olan oyun stüdyosudur.
Pangea VR: Bu startup ise 12 yaş altı çocuklar için eğitici konsol oyunları geliştirirken ilgi çekmeyi beraberinde renkli, canlı karakterler ve basite indirgenmiş kontrolleri sayesinde çocuklar için eğlenirken önem arz eden konular olan küresel ısınmayı, sürdürülebilirliği ve çevre dostu olmayı öğretmeyi amaçlayan oyun stüdyosudur.
Funly: Bu startup ise hem eğitici hem de eğlenceli oyunlar üretirken çocukların ve gençlerin hayal güçlerini, ufuklarını, yaratıcılıklarını ve problem çözme ve teknik yeteneklerini geliştirmeyi ve ebeveynlerin çocuklarıyla kaliteli ve eğlenceli vakit geçirmelerini hedefleyen oyun stüdyosudur.
OYEDU: Ortaokul ve lise müfredatlarındaki içerikleri mobil uygulamada oyunlaştırarak öğrencilerin sanal dünyaya ilgisini çekerken ayb-nı zamanda eğitimlerine odaklanmasını sağlayan sosyal etki yaratarak ön plana çıkmayı planlayan eğitim teknolojileri girişimidir.
Gamester: Sosyal etkileşimleri arttırarak rekabet ve eğlence odaklı oyunlar geliştirmek amacıyla oluşturulmuştur. Global oyun sektörlerindeki trendleri takibe alarak çalışmalarına devam eden tecrübeli oyun stüdyolarından biridir.