Bu hafta, Microsoft’un Xbox Game Pass abonelik sistemi hakkında yaptığı açıklamalar oyuncuları şaşırttı. Microsoft, sosyal medyada dolaşan spekülasyonları sona erdirdi ve bazı önemli değişiklikler duyurdu. Ancak, bu yeniliklerin birçok kullanıcıyı tatmin etmeyeceği anlaşılıyor.

İlk Gün Oyunları Artık Ücretli Olacak ve Abonelik Sınırı Geliyor

Microsoft, Xbox Game Pass aboneliğinde bazı önemli değişiklikler yapacağını açıkladı. Artık giriş seviyesi Game Pass aboneliği ile tüm PC ve Xbox oyunlarına ilk günden erişim sağlanamayacak. Bu erişim için farklı bir abonelik modeli satın almak gerekecek.

Türkiye’deki Game Pass Abonelerini Üzecek Haberler

Özellikle Türkiye’deki Game Pass kullanıcılarını ilgilendiren bir başka önemli değişiklik ise abonelik süresine getirilen kısıtlama. Microsoft, 2024 yılının Eylül ayından itibaren, kullanıcıların ardı ardına aylık abonelik alarak uzun vadeli abonelik biriktirmesini engelleyecek. Yeni düzenlemeye göre, Game Pass abonelik süresi maksimum 13 ay ile sınırlandırılacak. Bu, üst üste abonelik yenilemelerinizin toplam süresinin 13 ayı geçemeyeceği anlamına geliyor.

Adsiz tasarim 12

Microsoft, 18 Eylül 2024 tarihinden itibaren, Xbox Game Pass’in konsol için maksimum uzatma süresini 13 ay ile sınırlandıracak. Mevcut abonelik süreniz bu değişiklikten etkilenmeyecek ancak belirtilen tarihten sonra 13 ayı aşan bir abonelik süresi biriktirmeniz mümkün olmayacak.

Bu değişikliğin arkasındaki neden, Game Pass’in gelecekte Game Pass Standart adıyla yeniden yapılandırılması. Yeni Standart sürüm, mevcut avantajların çoğunu sunmayacak ve ilk gün çıkış oyunları bu avantajların dışında kalacak.

Eğer mevcut bir Game Pass aboneliğiniz varsa, 209 TL olan güncel fiyat üzerinden aboneliğinizi mümkün olduğunca uzatmak en mantıklısı olabilir. Böylece, yeni fiyat artışları ve abonelik değişiklikleri gelmeden önce hesabınızı koruma altına alabilirsiniz.

Microsoft’un yaptığı bu değişiklikler, birçok Xbox Game Pass kullanıcısını hayal kırıklığına uğratabilir. Özellikle Türkiye’deki kullanıcılar için abonelik süresinin 13 ay ile sınırlanması, uzun vadeli plan yapanları zor durumda bırakacak. Bu nedenle, mevcut aboneliklerinizi şimdiden uzatmak ve olası zamlar öncesinde gerekli önlemleri almak en iyi strateji olabilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir