Oyuncak üreticisi ve perakendeci Toys R Us, OpenAI’nin sınırlı kullanıma açık olan üretken yapay zeka video modeli Sora’nın oluşturduğu videoları reklam filminde kullandı.

Toys R Us’ ın yaptığı basın açıklamasında, bir dakikayı aşan videonun yapımcılığını Toys R Us Studios başkanı Kim Miller Olko, yönetmenliğini Native Foreign, kurucu ortağı ve yaratıcı yönetmeni Nik Kleverov’un yerine getirdiği belirtildi. Video 2024 Cannes Lions Festivali’nde gösterildi. Toys R Us, videonun fikir evresinden nihai ürüne sadece birkaç hafta içinde bir araya gelindiğini söyledi.

Yapay Zeka Videoları İvme Kazandı

OpenAI, Sora’yı Şubat’ta şirketin seçtiği sınırlı sayıda içerik üreticilerine sundu. Şirket, modelin “red-teaming “ini sürdürmek -yani olası kötüye kullanımlara karşı test etmek- ve ilk küçük kullanıcı grubundan geri bildirim almak istediği için şu an hala genel kullanıma açık değil.

Şubat’tan bu yana OpenAI, metinden videoya platformuna erişim hakkını diğer film yapımcılarına kadar genişletti ve Haziran ayında 2024 Tribeca Film Festivali esnasında tamamen Sora kullanılarak yapılan beş kısa filmin ilk gösterimini yaptı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir