Mark Gurman, geçtiğimiz günlerde Apple’ın yeni AirPods Max üzerinde aktif bir şekilde çalıştığını belirtmişti. Bu açıklamanın ardından, 9 Eylül tarihinde tanıtılması beklenmeyen model için Gurman’dan yeni bir güncelleme geldi. Gurman, yeni açıklamasıyla birlikte, ürünün bu akşam tanıtılma ihtimalinden öne çıktığını ifade etti.

İddialara göre, AirPods Max 2 modeli, yeni renk seçenekleri, ses kalitesi, artırılmış aktif gürültü engelleme ve USB -C bağlantı noktası gibi yeniliklerle kullanıcıların karşısına çıkacak.

9 Eylül etkinliğinde, iPhone 16 serisi, yeni AirPods 4 ve yeni Apple Watch modellerinin tanıtılması bekleniliyor. Apple’ın yıl sonuna kadar M4 işlemcili yeni Mac bilgisayarları da piyasaya sürmesi planlanıyor.

Yeni AirPods Max’ın Tanıtımı Bu Akşam Gerçekleşecek
Yeni AirPods Max’ın Tanıtımı Bu Akşam Gerçekleşecek

iPhone 16 ve 16 Plus’ta İlk Kez Makro Fotoğraf Çekim Desteği

Geçtiğimiz haftalarda iPhone 16 serisi hakkında birçok sızıntı ortaya çıktı. Appleinsider’ın aktardığı bilgilere göre, iPhone 16’nın ana kamerası, iPhone 15 ile benzer kalacak ve 48 Megapiksel sensör ile f/1.6 diyafram açıklığına sahip olacak. Ancak, ultra geniş açı kameralarının diyafram açıklığı f/2.4’ten f/2.2’ye düşürülecek, bu da daha fazla ışık alımını sağlayacak. Ayrıca, iPhone 16 ve 16 Plus modelleri ilk kez makro fotoğraf çekim desteği sunacak. iPhone 16 Pro ve 16 Pro Max modelleri ise, f/1.78 diyafram açıklığına sahip 48 megapiksel geniş açı ana kamerayla donatılacak.

iPhone 16 serisinin kompakt “Pro” üyesi olan iPhone 16 Pro, şu anda yalnızca iPhone 15 Pro Max’te bulunan 5x tetraprizm telefoto lensi ile donatılacak. iPhone 16 Pro Max’in 5x’in üzerinde optik zoom kapasitesine sahip olup olmayacağı ise henüz kesinleşmemiştir. Ayrıca, iPhone 16 Pro ve 16 Pro Max’in, diyafram açıklığı f/2.4’ten f/2.2’ye iyileştirilmiş yeni 48 megapiksel ultra geniş kameralarla geleceği öngörülmektedir. AppleInsider’ın iddialarına göre, Apple, iPhone 16 serisi ile birlikte HEIF, JPEG, HEIF Max, ProRaw ve ProRAW Max formatlarının yanı sıra yeni bir görüntü formatı olan “JPEG-XL”i de tanıtacaktır. Ayrıca, iPhone 16 Pro ve 16 Pro Max’in Dolby Vision desteğiyle saniyede 120 kare hızında 3K video çekme yeteneğine sahip olacağı bildirilmektedir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir