Yeni bir Android telefonunuz varsa, onu mümkün olduğunca çabuk kurup kullanıma hazır hale getirmek isteyeceksiniz. Bizde sizler için bu yazımıda telefonlarınızı en kolay nasıl kurabileceğinizi anlattık.

Başlarken

Telefonunuzu ilk kez açtığınızda, adınızı girmeniz, wi-fi ağınıza bağlanmanız (şifrenizin elinizin altında olduğundan emin olun) ve Google hesap ayrıntılarınızı girmeniz istenecektir.

Bir Google hesabınız yoksa, uygulamaları indirmenin yanı sıra kişileri, takvim bilgilerini ve diğer verileri depolamak için bir taneye ihtiyacınız olacağından, istendiğinde bir tane oluşturmalısınız. Şunları yapabilirsiniz birden fazla hesap eklemek onları varsa.

Kurulum sürecinin bir parçası olarak, örneğin Samsung veya HTC gibi cihaz üreticisi için bir hesap açmanız da istenebilir .

Bunu da yapmak en iyisidir. Bu üretici hesapları daha az önemlidir, ancak ihtiyacınız olduğunda bir tane hazır bulundurmak iyi bir fikirdir.

Tüm adımları tamamladıktan sonra, telefon kurulumu tamamlayacak ve başlamaya hazırsınız.

İkinci Aşama

Bir Android cihazındaki arayüz üç ana bölüme ayrılmıştır: ana ekran , uygulama çekmecesi ve bildirimler bölmesi .

Ana ekran

Ana ekran, telefonunuzun ana ekranıdır. Cihazı açtığınızda veya ana sayfa düğmesine bastığınızda göreceğiniz şey budur.

Ana ekran, sola ve sağa kaydırarak erişebileceğiniz birden çok panele bölünmüştür.

Kolay erişim için bu ana ekran panellerinin her birini en sevdiğiniz uygulamalar ve widget’larla doldurun. Cihazı doğru şekilde kurduktan sonra, en çok kullandığınız uygulama ve özelliklerin tümüne ana ekrandan erişilebilir olmalıdır.

Simgeleri ekranda hareket ettirmek için başparmağınızı bir tanesine basılı tutun ve ardından yerine sürükleyin. Bunu yaptığınızda ekranın üst kısmında bir X simgesi de göreceksiniz ve simgeyi buraya sürüklemek onu ana ekrandan kaldıracaktır (ancak bu, uygulamanın kendisini kaldırmaz).

Başparmağınızı bir simgenin üzerine basılı tutup diğerinin üzerine sürükleyerek uygulamaları benzer türdeki klasörler halinde gruplayabilirsiniz. Bunlar anında bir klasöre dönüştürülecek ve ne içerdiğini öğrenmek için klasöre bir ad ekleyebilirsiniz.

Ayrıca ana ekranınıza widget ekleyebilirsiniz. Çoğu cihazda bu, ana ekranın boş bir bölümünde parmağınızı basılı tutarak ve widget menü seçeneğinin görünmesini bekleyerek yapılır.

Uygulama çekmecesi

Uygulama çekmecesi, cihazınızda yüklü olan her uygulamanın depolandığı bir klasördür.

Uygulama simgesine dokunarak ana ekrandan uygulama çekmecesini açarsınız. Bu normalde ya bir daire ya da içinde noktalar bulunan karedir ve altta merkezde bulunur.

Uygulama çekmecesini açtıktan sonra, parmağınızı bir simgenin üzerine basılı tutarak ana ekrana uygulamaları yerleştirebilirsiniz, ardından ana ekran göründüğünde simgeyi istediğiniz yere konumlandırın.

Ekrana bu şekilde bir uygulama simgesi yerleştirmek, uygulamayı uygulama çekmecesinden kaldırmaz. Uygulama çekmecesi, cihazınızdaki her uygulama için her zaman bir simge içerir.

Bildirimler bölmesi

Bir Android cihazdaki kullanıcı arayüzünün üçüncü ana bölümü, bildirim bölmesidir.

Parmağınızı ekranın üst kısmındaki durum çubuğundan aşağı doğru kaydırın (saat, sinyal ve pil göstergelerini içeren çubuk vb.).

Gelen tüm bildirimleriniz burada bulunabilir. Bildirim örnekleri şunları içerir:

  • yeni e-postalar
  • gelen Facebook mesajları ve Tweetler
  • mevcut uygulama güncellemeleri
  • Düşük pil
  • takvim uyarıları
  • uygulamaların içinden hatırlatıcılar

Burada bir bildirim aldığınızda, ilgili uygulamaya başlamak için ona dokunmanız veya listeden kaldırmak için yana kaydırmanız yeterlidir.

Bildirimi kaldırmak, onu uygulamanın kendisinden kaldırmaz, ör. Yeni E-posta bildirimini kaldırmak, o e-postayı okundu olarak işaretlemez.

Düğmeler

Telefonunuzda ekranın altında navigasyon amacıyla kullanılan üç adet buton bulunmaktadır.

Ana Sayfa düğmesi , merkezde, her zaman bunu bastığınızda ana ekrana geri döndürür, teşekkür uygulama olduğunu olursa olsun zamanda içindedir.

Geri bir okla veya üçgen ile gösterilen düğme, kullandığınız uygulama içinde önceki ekrana geri götürür. Uygulamada bir önceki ekran yoksa sizi ana ekrana geri götürür.

Son uygulamalar düğmesi, genellikle hızlı bir şekilde onlara geri dönmek sağlayan bir kare simgesi, liste ile son açtığınız tüm uygulamaları etiketli.

Uygulamaları kapatma

Son uygulamalar düğmesine dokunarak, uygulamayı bularak ve ardından sola veya sağa kaydırarak bir uygulamayı kapatabilirsiniz.

Bazı cihazlarda, son uygulamalar düğmesi yerine bir Menü düğmesi olabilir ; bu durumda, ana sayfa düğmesini basılı tutarak son uygulamalara erişilebilir.

Menü düğmesi, çoğu Android cihazında aşamalı olarak kaldırılmıştır; bir uygulamada menülerin ve ekstra ayarların mevcut olduğu yerlerde, bunların ekranda üç dikey noktadan oluşan bir simgeyle gösterildiğini göreceksiniz.

Uygulamalar yükleniyor

Yapmak isteyeceğiniz ilk şeylerden biri bazı uygulamalar yüklemektir .

Uygulamalar, Google’ın uygulama mağazası olan ve her cihaza yüklenmiş olarak gelen Play Store aracılığıyla yüklenir.

Başlatmak için App Store simgesine dokunun . Cihazınızı kurarken bir Google hesabı eklediğinizi veya oluşturduğunuzu varsayarsak, oturumunuz açılır. (Aksi takdirde, hesap ayrıntılarınızı tekrar eklemenizi ister.)

Play Store’dan Uygulamalar, Oyunlar, Filmler ve TV, Müzik, Kitaplar ve Gazetelik’e (dergiler ve gazeteler) erişebilirsiniz.

Uygulama mağazasına girmek için Uygulamalar simgesine dokunun. Şimdi bir uygulama adı aramak için arama simgesine dokunun veya uygulama önerileri için Kategoriler, En Çok Satanlar vb. görüntülemek için sola ve sağa kaydırın.

Yüklemek istediğiniz bir uygulama bulduğunuzda, üzerine dokunun. Uygulamanın yüklenmesi ücretsizse, büyük bir Yükle düğmesi görürsünüz . Başlamak için buna dokunun.

Uygulama ücretliyse, Yükle düğmesi, fiyatı gösteren bir düğmeyle değiştirilir. Bunu yüklemek için Google hesabınız için bir ödeme yöntemi ayarlamanız gerekir.

Bir uygulama nasıl kaldırılır

Temelde bir Android uygulamasını yüklemekle aynı işlemi kullanarak bir Android uygulamasını kaldırabilirsiniz.

Play Store uygulamasını açın, ardından kenar çubuğunu açmak için parmağınızı ekranın sol kenarından kaydırın. Uygulamalarım’ı seçin .

Artık cihazınızda yüklü olan tüm uygulamaları göreceksiniz. Mevcut herhangi bir güncelleme varsa, bunlar en üstte listelenecektir. Bu güncellemeleri yüklemek için Tümünü Güncelle’ye dokunun .

Bir uygulamayı kaldırmak için listeden seçin.  düğmesinin solunda Kaldır etiketli başka bir düğme vardır . Buna dokunun ve istendiğinde onaylayın. Uygulama şimdi içinde depolanan verilerle birlikte cihazınızdan kaldırılacaktır.

Widget nedir?

Widget’lar, Android’in en benzersiz yönlerinden biridir ve genellikle yeni kullanıcılar tarafından kolayca gözden kaçırılır.

Widget, bir uygulamanın minyatür versiyonu gibidir. Ana ekranınıza gelir ve bir uygulamanın içeriğine veya özelliklerine gerçek zamanlı bir bakış sağlar.

Örneğin, e-posta uygulamanızın widget’ı size gelen kutunuzdaki en son mesajların bir listesini gösterirken, müzik uygulamanız için bir widget size parçaları atlamak, yeniden oynatmak ve duraklatmak için müzik kontrolleri verir ve Twitter widget’ı zaman çizelgenizi gösterebilir, veya ana ekranınızdan hızlı bir şekilde tweet oluşturmanıza olanak sağlar.

Widget nasıl eklenir

Widget ekleme yöntemi bir cihazdan diğerine farklılık gösterebilir, ancak temel süreç aynıdır.

Ana ekran panellerinizden birinin boş bir kısmına parmağınızı basılı tutun. Ardından , seçeneklerden biri olarak Widget’lar içeren bir menü açılmalıdır. İşlemi buradan gerçekleştirebilirsiniz.

Bazı widget’lar da yeniden boyutlandırılabilir.

Eklemek istediğiniz alana sığacak bir widget seçin, ardından üzerine dokunun veya basılı tutun ve yerine sürükleyin.

Widget’ları, başparmağınızı üzerlerinde tutarak ve gerekli konuma getirerek istediğiniz zaman taşıyabilirsiniz.

Duvar kağıtlarını değiştir

Özelleştirmenize son dokunuşları eklemek için duvar kağıdını değiştirmek isteyeceksiniz.

Birçok cihazda bu, ana ekranın boş bir alanında parmağınızı basılı tutarak ve görüntülendiğinde Duvar Kağıdı seçeneğini seçerek bir kez daha yapılabilir .

Alternatif olarak, Ayarlar > Ekran’a gidin ve orada Duvar Kağıdı seçeneğini seçin.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir