YouTube, Premium abonelerine özel videonun sıkıcı kısımlarını atlamanın hızlı bir yolu da dahil olmak üzere bir dizi yeni özellik kullanıma sundu. Kullanıcılar videoya iki kez dokunduğunda artık yapay zeka ve görüntüleme bilgilerinin birleşimine dayalı olarak YouTube’un videonun daha ilginç olarak işaretlediği kısımlara atlayacak. Bu özellik şu anda ABD’de pazarındaki Android kullanıcıları için yayına girmiş durumda ancak önümüzdeki haftalarda iOS kullanıcıları için de sunulacak.

Android’deki premium kullanıcılar, artık yeni resim içinde resim özelliği sayesinde e-postalarını kontrol ederken, sosyal medyada gezinirken veya diğer uygulamalarda vakit geçirirken Shorts izleyebilme ayrıcalığına sahip olacaklar.

Premium kullanıcılar, ayrıca YouTube’un en yeni deneysel özelliklerine de erişim sağlayabilecek. YouTube’un test ettiği yeniliklerden biri, hizmetin kısa biçimli videolarını otomatik olarak kullanıcıların cihazlarına kaydeden ve daha sonra çevrimdışı izlenebilmesini sağlayan Shorts için akıllı indirme özelliği.

Android kullanıcıları, artık ekranlarında ne oynuyorsa onu izlemeyi bırakmadan sorularına cevap verebilen ve ilgili içerik öneren sohbete dayalı bir yapay zeka deneyimine erişebilecekler. Bu özellik şu anda yalnızca ABD’deki kullanıcılarla sınırlı ve yalnızca ”Sor” düğmesinin görüntülendiği İngilizce videolar için geçerli.

YouTube Premium
YouTube Premium

Premium aboneleri, YouTube’un web için tekrar tasarlanan ve görünüşe göre ilgili içeriği bulmayı kolaylaştıran izleme sayfasına erişebiliyor.

YouTube Premium Hizmeti İçin Önemli Adımlar Atıyor

YouTube Premium, videolardan reklamları kaldırıyor ve çevrimdışı görüntüleme, Music Premium ve diğer avantajlara erişim imkanı veriyor. Video paylaşım platformu, şubat ayında hem Premium hem de Music için 100 milyon aboneye ulaştığını açıklamıştı. Şirketin nihai amacı söz konusu hizmetleri için daha fazla kişinin ödeme yapmasını istemek. Google yeni kazançlar getirmenin yanı sıra, reklam engelleyicilere karşı savaş veriyor. YouTube yakın zamanda mobildeki reklam engelleyici uygulamaların videolaa erişmesini de engellemeye başlamıştı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir