Online alışverişin yaygınlaşması özellikle küçük ve orta boy işletmeler için ayrı bir anlama sahip. Bu sayede yurtdışı pazarına da açılan şirketler döviz kazanıyor. Sadece onlar değil serbest çalışan çizerler, tercümanlar için de yabancılara yapılan işler iyi bir geçim kapısı.

Ne var ki yurtdışında yaşayan potansiyel alıcılar için Türkiye’ye ödeme yapmak oldukça zor. Bu gruba ailesine para göndermek isteyenler de dahil edilebilir. Mevcut yöntemlerde genelde alınan komisyonun çokluğu nedeniyle insanlar kripto parayı tercih etmeye başladı. Fakat, onunda değerinin sürekli değişmesi işleri zorlaştırıyor.

Tam böylesi zor bir dönemde ortaya çıkan Aircash ise dertlere derman olacak nitelik. Uygulamanın en büyük artılarından bir tanesi para gönderme işlemleri için herhangi bir ücretin ödenmemesi. Aynı şekilde cep telefonu uygulamasını indirmek de bedava.

Öncelikle belirtilmesi gereken noktalardan biri, uygulama ile Türkiye’deki herhangi bir IBAN numarasına çok kolayca TL gönderebiliyor olması. Gönderim saatine göre de karşı taraf bunu dakikalar içinde alabiliyor. Tam olarak Türkiye saati ile 16:30 öncesi yapılan ödemeler bir kaç dakika içinde karşı tarafa yansıyor. 16:30’dan sonra yapılanlar ise ertesi gün hesaba yansıyor.

Büyük bir açık kapanıyor

2016 yılına kadar yurtdışındaki akrabalarından ya da müşterilerinden para alanların genelde tercih ettiği yol Paypal’dı. Ancak 2016 yılında Paypal Türkiye’ye hizmet vermeyi bıraktı. Bu noktadan sonra ise komisyonu en az olan kripto paralar öne çıktı.

Doğal olarak herkes dijital para ile işlem yapmayı bilmiyordu ve öğrenmek zordu. Bu işi öğrenip ödeme alanlar ise değişen kurlar nedeniyle bazen beklediklerinden azı ile yetinmek zorunda kaldı.

Yurtdışına satış yapan küçük esnafın ise kripto para gibi bir şansı çok da olmadı. Bundan dolayı kimi kişiler oldukça potansiyeli olan işlerini kaybetti veya yurtiçi pazara döndü.

Avrupa’daki pek çok banka Türkiye’ye para gönderilecek olduğu zaman hem aldığı komisyon hem de istediği ekstra belgeler nedeniyle tercih edilmiyor. Bir diğer yöntem olan Western Union ise yine yüksek bir komisyon ücretine sahip.

Bütün bu yöntemler para gönderecek ve alacaklar için sorunlu yanlara sahip. O nedenle piyasadaki boşluğu dolduracak en iyi çözümlerin başında Aircash geliyor.

Aircash ile para göndermek çok kolay

Aircash ile para göndermenin kolaylığı da artılarından biri. Öncelikle yapılması gereken akıllı telefona uygulamanın indirilmesi. Ardından da kayıt işlemlerinin tamamlanması. Kimlik bilgilerinin sorulduğu kayıt bölümünün tamamlandıktan hemen sonra üyelik başlatılıyor.

Bundan sonraki adımda ise hesabına para yüklemek gerekiyor. Kişiler banka ya da kredi kartı ile hesaplarına para yükleyebilir. Bir başka yöntem ise Almanya ve Avusturya’da satışta olan, ayrıca Amazon.de üzerinden satın alınan Aircash kartları.

Hesaba para yüklenmesinin sonrasında uygulama üzerinden Euro’yu TL’ye çevirmek oldukça kolay. TL’ye çevrilen para ardından girilen IBAN numarasına hızlıca gönderiliyor.

Yurtdışına göç eden Türklerin sayısı artıyor

Son yıllarda Türkiye’den yurtdışına beyin göçü giderek artmakta. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre 2016 yılından beri her sene daha fazla kişi yurtdışına göç etmekte. Verilere göre 2022 yılı 2016’dan beri en fazla göç edilen yıl oldu.

Türkiye’den ABD, Kanada ve Avrupa Birliği ülkelerine gidenler olduğu gibi Afganistan, Irak ve Suriye gibi ülkelerden de Türkiye’ye göç edenler bulunmakta. TÜİK her iki grubun sayılarını karşılaştırdı ve son senelerde Türkiye’ye göç edenlerin sayısının Türkiye’den göç edenlerden az farkla fazla olduğu açıkladı.

Daha iyi maaş, daha iyi yaşam koşulları ve çocuklarının daha iyi bir gelecek elde etmesi için Türkiye’den ayrılan ailelerin ülke ile olan bağı yine de tam kesilmiyor. Gidenlerin çoğunun ailesi Türkiye’de yaşamaya devam ediyor. Yurtdışına yerleşen çocuklar da ailelerine destek olmak istiyor.

Ülkedeki ekonomik zorlukların daha da artması nedeniyle, aileler ister istemez çocuklarının yardımı kabul ediyor. Her ne kadar ailelerine para göndermek için farklı yollar deneseler de kişiler işlem ücreti ödemekten kaçamıyor.

Türkiye’nin gri listede olması da bankalar üzerinden para göndermeyi zorlaştırıyor. Özellikle Avrupa ülkelerinde yaşamaya başlayan Türkiye vatandaşları ailelerine para gönderecekleri zamanlarda zorlanıyor. Bankalar, aile üyelerine gönderilecek olsa da para transferine izin vermeyebiliyor. İzin verenler ise çok sayıda evrak istiyor.

İnternet üzerinden ülkedeki banka hesaplarına nakit gönderim yapmaya yardımcı olan uygulamalar da gri listede olunması ve işlemlerin daha fazla kontrol gerektirmesi nedeniyle Türkiye pazarından çekildi.

Bütün bu sebeplerden dolayı Türkiye’ye para göndermeyi düşünenler için Aircash oldukça iyi bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor.

İlk etapta Almanya ve Avusturya

Pek çok ülkede potansiyeli olan bu ürün ilk etapta Almanya ve Avusturya’da hizmet vermekte. Yakında bütün Avrupa’da kullanılması beklenen Aircash’in Almanya’da hizmet vermesi şaşırtıcı değil.

1960’lardan beri Türkiye’den göç alan ve tahmini olarak 5 milyon Türkiye kökenli insanın yaşadığı düşünülen Almanya büyük potansiyele sahip. Almanya’da yaşayan Türkler için ailelerine ve sevdiklerine para gönderme noktasında hızlı ve ücretsiz bir yöntem olması hızlı tercih sebebi olur.

Almanya ile hemen hemen aynı bankacılık sistemine sahip olan Avusturya da bu noktada tercih edilen ikinci ülke olmuş. İlk etapta iki ülkedeki kişilerin ürünü denemeleri ve tecrübelerini paylaşmaları müşteri potansiyelini arttıracaktır.

Aircash kartlarının Amazon.de üzerinden satılması da markanın ne derece güvenli olduğunu gösteren bir durum.

Aircash kart ile her yerde alışveriş

Uygulama üzerinden para gönderme işlemi sadece Almanya ve Avusturya’da olsa da her yerde para harcamak mümkün. Mastercard ile anlaşması olan Aircash, bu sayede kendisine ait ön ödemeli bir kart çıkardı.

Bu karta sahip olan müşterileri, dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar Mastercard geçen yerlerden alışveriş yapabiliyor. Hesabındaki miktar üzerinden ödeme yapan üyeler aynı zamanda Mastercard kolaylıklarından da yararlanıyor.

Kart sahipleri adına en önemli ayrıcalık ise Türkiye’de yapılacak olan alışverişler. Hem TL hesabı olan IBAN numaralarına anında ve ücretsiz para göndermek hem de Türkiye’de alışveriş yapmak mümkün.

Bunun için Euro’larını TL’ye çevirmelerine de gerek yok. Yapılan her alışveriş sonrasında Aircash kendisi miktarı Euro’ya çevirip kullanıcının hesabından düşüyor. Böylelikle zahmetsiz alışverişin tadı rahatça çıkarılıyor.

Yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle artık pek çok kişi yurtdışından gelecek olan maddi yardımlara bel bağlamış durumda. Aynısı küçük ve orta ölçekli işletmeler ile freelance çalışanlar için de geçerli. Özellikle Almanya ve Avusturya’ya iş yapan veya aile üyeleri burada yaşayanlar, Aircash sayesinde hiçbir ücret ödemeden para alabilecekler.

Oldukça kolay ve ücretsiz hizmet sunan uygulamanın kartı da büyük bir kolaylık sağlamakta. Ön ödemeli kart sayesinde her yerde rahatça alışveriş yapılabiliyor. Uygulamanın Amazon’da satılıyor olması ve Mastercard ile olan işbirlikleri de herhangi bir dolandırıcılığın olmadığının en büyük kanıtları sayılabilir.

Bütün bu özellikleri ve yakın zamanda tüm Avrupa’da hizmet verecek olması nedeniyle Aircash oldukça önemli uygulamalardan biri. Hızlıca bu uygulamaya sahip olmak ve ardından para göndermek pek çok kişiyi yüksek masraflardan kurtaracaktır. Türkiye’deki ekonomik durumun yakın zamanda düzelmeyeceği aşikar olduğundan, ülkeye para göndermek isteyenlerin en kısa zamanda Aircash uygulamasını indirmesi ve üye olması yararlarına olacaktır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir