Google Pixel Fold'un patent görselleri sızdırıldı


Katlanabilir model geliştirdiği bilinen Google’ın Pixel Fold için yaptığı patent başvurusu sızdırıldı.

Google, akıllı telefon sektöründe Pixel serisiyle yer almaya devam ediyor. Yeni modelleriyle geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşmayı başaran şirket, piyasaya katlanabilir bir model sunabilmek adına çalışmalarına devam ediyor. Google tarafından bu konuda herhangi bir açıklama yapılmamış olmasına rağmen şirkete yakın kaynaklar tarafından yapılan paylaşımlar bu durumu net bir şekilde ortaya koymuştu.  Yapılan son paylaşımlarda ise Google Pixel Fold için yapılan patent başvurusu sızdırıldı.

Google Pixel Fold patentinde neler var?

Google Pixel Fold için en önemli detay, önceki Pixel serilerine yakın donanımların tercih edilecek olması. Kamerasıyla bir üst seviye deneyimin sunulması beklenen yeni modelde, Snapdragon 765G işlemci kullanılacak.  Kamera özelliklerinin ise 12,2 Megapiksel f/1.7 ana kamera ve 16 Megapiksel f/2.2 geniş açılı olması bekleniyor. Bir önceki Pixel’den küçük farklarla ayrılacak olan kamera, yeni iç donanımlarla desteklenecek ve daha iyi performans vermesi sağlanacak.

Katlanabilir ekran için OLED yönünde bir tercih yapan şirket, Google Pixel Fold ekranları için Samsung ile ortak çalışacak. 7.6 inç büyüklüğündeki ekranları direk Samsung’tan tedarik edecek olan şirket, bu telefonlarıyla Samsung Galaxy Fold 2 ile aynı ölçülerde katlanabilir model sunacak. Cihaz için paylaşılan patent sızdırması ise şöyle;

Google Pixel Fold ne zaman piyasada olacak?

Google Pixel Fold hakkında Google cephesinden net bir açıklama gelmedi. Ancak piyasaya çıkış tarihi ile ilgili Analist Ross Young tarafından yapılan paylaşımlar dikkat çekici.  Zira analiste göre cihaz 2021’nin 4. Çeyreği itibariyle piyasada olacak.  Bu açıdan kısa süre içerisinde şirketin yeni modeliyle ilgili daha fazla bilginin gündeme gelmesi mümkün. Modelin piyasada ne kadarlık bir paya sahip olacağı da merak ediliyor.