Netflix Aboneliği Nasıl İptal Edilir?


Dünyanın en popüler online içerik platformu olarak geliştirilen Netflix'de kendi hesabınızı kendiniz yönetebilirsiniz. Burada yönetim işlemleri kullanım alanlarınıza göre değişkenlik göstermektedir. Netflix sistemine üye olmak son derece kolaydır. Fakat üyeliğinizi iptal ettirmek üye olmak kadar kolay değildir. Netflix hesabına sahip olmak için aslında birçok sebebiniz vardır. Son zamanların en çok ses getiren ve büyük kitleleri etkisi altına alan The Good Place, Bojack Horseman, The Crown, Black Mirror, Champions ve bununla beraber aynı zamanda daha birçok içeriğe Netflix üzerinden sorunsuz bir şekilde erişim sağlayabilirsiniz. Yani şöyle söylemeliyiz ki dünyanın en iyi dizilerine ev sahipliği yapan Netflix sisteminde birbirinden farklı içerikler sizi bekliyor. 

Netflix üzerinden hesap açtıysanız ve bir süre sonra hesabınızdan sıkıldıysanız ve hesabınızı silmek isteseniz aboneliğinizi iptal ettirmeniz gerekiyor. Şu an ülkemizde Netflix ücretlendirmesine bakmak gerekirse temel ücret 15.99 TL, standart paket 27.99 TL ve bununla beraber özel paket olarak da üyelik oluşturabilirsiniz. Bunun ücreti ise 39,99 TL.

Netflix aboneliği nasıl iptal edilir?

Netflix üyeliğinizden sıkıldıysanız ve iptal ettirmek istiyorsanız yazımızdan faydalanabilirsiniz. Hesabınızı iptal ettirmek için Netflix'e geçiş yapın. Giriş yaptıktan sonra hesabınızın üst kısmında yer alan hesap simgesine tıklayın ve Account seçeneğini seçin. Burada yer alan ‘MEMBERSHIP & BILLING’ bölümünün alt kısmında Cancel Membership yazısının yer aldığı bir düğme ile karşı karşıya geleceksiniz. Buraya tıklayın ve üyeliğinizi iptal edin ya da üyeliğinizi düşürme seçeneğinin yer aldığı yeni bir sayfada yer alın. 

Yeni açılan pencerede sayfada dilediğiniz planı seçerek işlemlerinize devam edebilirsiniz. Netflix üyeliğiniz de yüksek bir plan kullanıyorsanız bunu profilinizin ayarlar kısmından düşürebilirsiniz. Bütçenize göre uygun bir olan seçmek size kalmış bir durumdur. Plan değişikliği yapmak istemiyor üyeliği iptal ettirmek istiyorsanız bunun için de Finish Cancellation tuşuna basınız. Abonelik sisteminizi sona erdirdikten sonra, geçerli faturalandırma sürecinin sonuna kadar Netflix aboneliğinize erişim sağlayabilirsiniz. Netflix hesabınızı iptal ettiyseniz ve hesabınızda Netflix hediye kartınız ya da promosyon şeklinde bakiyeniz bulunuyorsa, bakiye sona erene kadar filmleri seyretmeye devam edebilirsiniz. Abonelik sistemine son verdiğiniz anda ortalama 10 ay kadar bilgilerinize hala Netflix üzerinden erişim sağlayabilirsiniz. Yani tekrar geri dönüş yaptığınıza kişisel bilgilerinizi kolaylıkla görüntüleyebilirsiniz. 

Netflix ücretsiz deneme sürümünü iptal ettirme

Netflix içerik platformu sadece bir aylık ücretsiz sürümünü denemek istiyorsanız ve ücretli abonelik sistemine geçiş yapmak istemiyorsanız ücretsiz deneme sürecini sonlandırabilirsiniz. Burada önemli olan ücretsiz deneme sürecini aştıysanız, gelecek ay belirli bir ücret ile karşı karşıya kalırsınız. Bir aylık ücretsiz Netflix deneme sürümünü iptal ettirmek için Netflix mail adresinize bilgilendirme mesajı gönderir. Bununla beraber aynı zamanda ücretsiz deneme sürümünüzün süresi dolduktan sonra iptal ettirmek istiyorsanız da akıllı cihazınıza bilgilendirme mesajı gelir. 

Ücretsiz deneme süreniz sona ermek üzereyken Netflix size bir mail yoluyla bir hatırlatma mesajı gönderir. Ayrıca ücretsiz deneme sürümünüzün süresi dolduktan sonra iptal etmek istiyorsanız da, telefonunuza bir mesaj gelir.