Steam'den yeni açıklama; Kullanıcılar kaç saat oyun oynuyor?


Dün 2019’un son çeyrek raporunu yayınlayan Steam 2019’da kullanıcılarının oyun oynadığı toplam süreyi kamuoyuna açıkladı. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre Steam kullanıcıları geçtiğimiz sene yaklaşık 21 milyar saat oyun oynadı!

Dünyadaki birçok PC oyununa ve oyuncusuna ev sahipliği yapan platform geçtiğimiz sene için oldukça başarılı bir çıkış yakaladı. Oyun pazarının en çok kullanılan dijital servisleri arasında yer alan Steam kullanıcılarının toplam oyun oynadığı saati açıklayan bir rapor yayınladı. Şirket tarafından yayınlanan rapora göre oyun tutkunlarının geçtiğimiz sene arttığını söylemek de mümkün.

2019’u oldukça hareketli bir şekilde noktalayan Steam kullanıcı raporu platformun başarısını gözler önüne seriyor. Geçtiğimiz sene Steam kullanıcılarının 21 milyar saat oyun oynadığını gösteren rapora göre platform bu süreçte toplam 95 milyon aktif kullanıcıya sahipti. Geçtiğimiz senelere göre büyük bir başarı elde eden Steam’in bu başarıyı yenilenen tasarımına, oyunlar için çıkarılan kozmetik parçalara ve tabi ki de oyun pazarındaki spesifik oyunlarının etkisine bağlı olduğunu söyleyebiliriz.

Steam rakiplerini geride bıraktı

Bunun yanı sıra geçtiğimiz sene oyun tutkunlarının atölye karşı yoğun bir ilgi duyduğunu es geçmemek gerek. 4.3 milyon öğenin bulunduğu atölye Steam’i Epic Games’e karşı bir adım öne geçirmiş gibi duruyor.

Steam’de ikinci el oyun dönemi mi başlıyor?

Tabi kullanıcıların bu ilgisinin arkasında Steam’in geçtiğimiz senenin sonlarına doğru kullanıcıları için düzenlediği kampanyalarında etkisi var. Dönem dönem oyunları ücretsiz sunan Steam, bu oyunları seven kullanıcıların satın almasını kolaylaştırmak için oyun satışında ciddi bir indirimde yapıyordu. Dünyanın genelinde sabit kur uygulayan platform, diğer platformlara göre daha çok oyun ve daha uygun fiyatlı olması sayesinde büyük bir kitleyi de elinde tutmayı başardı.

Geçtiğimiz yılı oldukça başarılı bir şekilde kapatan Steam bu sene için fazla alanda hizmet verecek gibi duruyor. SteamVR, Steam Labs gibi sistemlerin üzerinde daha çok durma kararı alan Steam aynı zamanda bu yıl kullanıcıları için özel bir önerme sistemi de kurmayı planlıyor. Aynı başarıyı 2020 senesi için koruyup koruyamayacağı merak edilen Steam, platformdaki yeniliklerini hızlı bir şekilde kullanıcılara sunarsa yine oyun sektöründe liderliği göğüsleyebilir.