Xiaomi'den gelecekte üreteceği akıllı telefonlar için yeni bir patent aldı


Teknoloji pazarında yaptığı yenilikler ile öncü isimlerden olan Xiaomi şirketi geleceği için yeni patentler almayı sürdürüyor. Yine bu noktada alınan yeni patent içerikleri ortaya çıktı. Pazarda özellikle sunduğu tasarımlar ile adından söz ettirmeyi başaran şirket Xiaomi, Mi Mix Alpha modeli ile geleceğe yönelik önemli bir hamle atmıştı. Şirket bu konuda çalışmalarına hız kesmeden devam ederken, firmanın almış olduğu yeni patentler telefonların kenarlarını daha işlevsel hale getirmek istediklerini belli ediyor. Şirketin bu patentine göre çentiksiz ve çerçevesiz tasarıma sahip bir telefon patenti alan şirket, “Waterfall” ekranlı telefonunun köşelerine birçok içerik dahil etme planları yapıyor. Bu tasarım ilk bakışta gözük gözükse de, son kullanıcı tarafından çok da beğenilecek gibi durmuyor.

Xiaomi’den yenilikçi bir patent daha geldi

Bu yeni tasarıma göre cihazları elde tutarak kullanmak bir hayli zor olacak. Xiaomi’nin üst bilgi barını bile yan tarafa koyması oldukça ilginç gözükürken, kullanım deneyimi noktasında akıllarda soru bırakıyor. Henüz tasarımın yüzde 100 olarak gerçek olacağının garantisi bulunmuyor. Xiaomi’nin bir fütüristik tasarıma sahip modeli olacak olan bu cihazın Xiaomi Mi Mix Alpha’da yer alan işlemcinin güncellemesi ile gelme ihtimali de bulunuyor.

Mi Mix Alpha modelinde yaşanan gelişmeye göre şirket Snapdragon 865 işlemcisi ile bu modelini güncellemesi bekleniyor. İlk tanıtılan sürümde Snapdragon 855 Plus işlemcisi yer alırken, yenilenerek tekrardan Snapdragon 865 ile pazara çıkması bekleniyor.