Zoom tüm kullanıcılar için güncellendi


Tüm dünya için popüler video konferans uygulaması Zoom, tüm platformlar için yeni bir güncelleme yayınladı. Yeni içeriklerle güncellenen Zoom, hem arayüzünü iyileştirilmiş hem de uygulama bir takım yeni özellikler kazandırılmış durumdadır. Hatta özellikle COVID-19 salgını sırasında kullanımıyla listelerin ilk sırasına yerleşen bu video konferans hizmeti ihtiyacına karşılık vererek popülerliğini hızla artıran Zoom: Windows, MacOS, Linux, iOS ve Android sürümleri için yayınladığı yeni bir güncelleme ile beraber hem arayüzünü güncelledi hem de hizmetine yepyeni özellikler sunuldu. 

Popüler platform Zoom'a gelen bu yeni özelliklerden bahsetmeden önce var olan özelliklerdeki değişikliklerden bahsetmek gerekirse; uygulamanın Windows, MacOS ve Linux sürümlerinde webcam’in kapalı olması halinde artık toplantı bilgisi ve özellikleri yerine profil resmi ya da isim gösterilecek. Bir diğer şekilde ise video dışı görüşme arayüzü, video kapalı görüşme arayüzüyle anı olacak. 

Zoom'da belirli bir programın ekran görüntüsü yer alacak

Zoom platformunda tüm masaüstü yerine belirli bir programın ekran görüntüsü yansıtılacak. Platforma gelen bu yeni özelliklere değinmek gerekirse, artık Zoom'un iPad sürümünde galeri, 4x4 görünümünde video dizilimi destekleniyor. 11 inç ve 12,9 inç iPad Pro modellerinde ise dizilim 5x5’e çıkabiliyor. Ayrıca Zoom’un sanal arka plan özelliği, Adreno 615, 616, 618 ve 620 GPU’ya sahip tüm Android cihazlarda kullanılabilecek.

Bunun yanı sıra artık Windows ve MacOS kullanıcıları, tüm masaüstünü paylaşmak yerine sadece belirledikleri programın ekran görüntüsünü video konferanstaki katılımcılar ile paylaşacaklar. Bu sayede kullanıcılar, bilgisayarlarındaki farklı uygulamalara giriş yapsalar dahi konferansa sadece belirledikleri programın ekran görüntüsü yansıtılmaya devam edecek.

Mesaj sabitleme özelliği Zoom'da yerini aldı

Zoom üzerinden gerçekleştirilen toplantılar için gelen yeni özelliklere değinmek gerekirse; kötüye kullanım raporlarının öne çıktığını söylemek mümkündür. Artık Zoom'u hangi cihazda kullanıyor olursanız olun, toplantı sahibinin ya da katılımcıların kötüye kullanımını Zoom'a rapor etmek gerekiyor. Aynı zamanda yeni katılımcı aktivitesini askıya alma özelliği sayesinde de tüm video ve sesleri kapatabilecek, ekran paylaşımına son verilecek, ara odaklar sonlandırılacak ve kayıtlarda beklemeye alınacak. 

Zoom'un hangi sürümünü kullanıyor olursa olsun kullanıcılar, kanaldaki bir mesajı kanalın üst kısmına sabitleyerek daha sonra kolaylıkla erişim sağlayabilecekler. Aynı zamanda sabitlenen bu mesajlar isteğe bağlı olarak kaldırılabilecek ya da değiştirilebilecek. Ayrıca tüm platformlarda Geçmiş ve Sesli Mesaj sekmeler, konum, çağrı bilgisi ve istenmeyen aramalar ile ilgili daha fazla bilgi gösteren bir arayüz geliştirmesi aldı. Zoom bu güncelleme ile daha da gelişmiş oluyor.