Dünyanın en popüler internet tarayıcıları hakkında bilgi edinmek için yazımıza göz atabilirsiniz. İnternet dünyasının olmazsa olmazları araısnda internet tarayıcıları yer alır. İnternet tarayıcılarını gün içerisinde alışveriş yapmak için, bazen gündemi takip etmek için, bazen araştırma yapmak için, bazen bir videoyu bulmak için ve buna benzer daha birçok şey için kullanabiliyoruz. 

İşte Dünya’da en çok kullanılan 10 internet tarayıcısı

Google Chrome

Google Chrome, adında anlayacağınız üzere Google tarafından geliştirilmiş olan ücretsiz bir web tarayıcısıdır. Eylül 2008’de Microsoft Windows sürümü yayımlanmış; daha sonra Linux, macOS, iOS ve Android sürümleri de geliştirilmiştir. Google, Chrome’un kaynak kodlarının büyük kısmını Chromium adlı açık kaynak projesi kapsamında paylaşır. Popüler tarayıcı oldukça yaygın olarak kullanılıyor. 

Android için Google Chrome indir

iOS için Google Chrome indir

Windows için Google Chrome indir

Yandex

38 1602016371

Yandex, Rusya’nın pazar payı bakımından neredeyse en büyük arama motoru ve birçok internet tabanlı ürün ve servis geliştiricisi olan Rus BT şirketidir. Yandex’in  ülkemizde en çok kullanılan arama motorları arasında yer aldığını belirtmekte fayda vardır.

Windows için Yandex indir

Mac için Yandex indir

Mozilla Firefox

Mozilla Firefox, Mozilla Vakfı ve onun alt kuruluşu Mozilla Corporation tarafından geliştirilen, özgür ve açık kaynak kodlu bir web tarayıcısıdır. Firefox; Windows, macOS, Linux, Android ve iOS işletim sistemlerinde kullanabilir. Mozilla da rüştünü kanıtlamış tarayıcılardan biridir. 

Windows için Mozilla Firefox indir

Mac için Mozilla Firefox indir

Opera

39 1602016396

Opera; Opera Software tarafından geliştirilen; Windows, macOS ve Linux işletim sistemlerinde çalışan bir web tarayıcısıdır. Blink tarayıcı motorunu kullanır. Popülerliğini her geçen gün artıran tarayıcılar arasında yer alır. 

Windows için Opera indir

Mac için Opera indir

Microsoft Edge

Microsoft Edge; Windows 10, Windows 10 Mobile ve Xbox One’da kullanılmak üzere Microsoft tarafından geliştirilen bir web tarayıcısıdır. Tüm cihaz türlerinde Internet Explorer’ın yerini alarak varsayılan web tarayıcısı olmak üzere tasarlandı.

Windows için Microsoft Edge indir

Microsoft Internet Explorer

40 1602016416

Windows Internet Explorer ya da eski adıyla Microsoft Internet Explorer. Microsoft tarafından geliştirilen bir Web tarayıcısıdır. Microsoft Windows, Mac OS ve Unix sürümleri vardır, öte yandan Mac OS ve Unix sürümü artık geliştirilmemektedir.

Windows için Microsoft Internet Explorer indir

Safari

Safari, Apple tarafından geliştirilen ve WebKit motorunu temel alan bir web tarayıcısıdır. İlk kez 2003’te Mac OS X Panther ile birlikte çıkmış, 2007’de iPhone’un çıkmasıyla birlikte iOS cihazlarda mobil sürümü yer almıştır. Tarayıcı her geçen adından söz ettiren ve popülerliğini artıran bir yapıya sahiptir.

Windows için Safari indir

Vivaldi

41 1602016439

Vivaldi, ücretsiz bir web tarayıcısı olup kullanıcılara sorunsuz bir kullanım sunar. Opera’nın eski CEO’su Jon Stephenson von Tetzchner tarafından kalabalık bir ekiple geliştirilmiştir. Windows, OS X ve Linux işletim sistemleri üzerinde çalışmaktadır.

Windows için Vivaldi indir

Mac için Vivaldi indir

Avant Browser

Avant Browser programı Internet Explorer tabanlı bir tarayıcıdır. Opera tarayıcısının bir klonudur. Opera tarayıcısında olan resim, Flash engelleme, çoklu pencere, sayfa ile alakalı bağlantıları listeleme, rss/atom gibi özelliklere sahiptir.

Windows için Avant Browse indir

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir